ΟΙ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ

Βιβλία του καλοκαιριού!

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει, οι εκδοτικοί οίκοι μας δροσίζουν με τις νέες τους εκδόσεις! Το άρθρο θα ανανεώνεται συχνά, οπότε μείνετε συντονισμένοι! Πάμε να τα δούμε: 


Εκδόσεις ΑΓΡΑ

Κυκλοφορεί

Ο πάτος του μπουκαλιού, του George Simenon

Εκατό μέτρα πιο πέρα βρισκόταν ο φράχτης που χώριζε την πόλη στα δύο, τη μισή απ’ την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, την άλλη μισή απ’ την πλευρά του Μεξικού. Χαμήλωσε ταχύτητα, σταμάτησε. Η σιλουέτα ενός αξιωματικού της Υπηρεσίας Μετανάστευσης πλησίασε. Φυσικά, όλοι γνώριζαν τον Π.Μ. Δεν χρειαζόταν καν να δείξει τα χαρτιά του.Ήταν εκπληκτικό : Ακόμη και με τη βροχή που ισοπέδωνε τα πάντα, η αντίθεση κάθε φορά τον ξάφνιαζε. Διέσχιζε ένα σύνορο, οι ρόδες του αυτοκινήτου έκαναν ελάχιστες στροφές και ο Π.Μ. είχε την εντύπωση ότι έμπαινε σ’ έναν κόσμο αλλόκοτο, αμφιλεγόμενο, απαγορευμένο. […]– Ένας ηλικιωμένος Ινδιάνος Απάτσι ισχυρίζεται ότι θα βρέχει επί σαράντα μέρες. Το δήλωσε αυτό προ μίας εβδομάδας σε έναν δημοσιογράφο. Φαίνεται ότι τα φίδια και οι λαγοί έχουν εγκαταλείψει τις φωλιές τους γύρω απ’ τον ποταμό. […]Οι λέξεις που ξεστόμισε δεν του άρεσαν, όμως ήταν πολύ αργά για να τις πάρει πίσω. – Βρίσκεσαι εδώ, σωστά; Η γυναίκα σου και τα παιδιά σου είναι στην άλλη πλευρά. Υποθέτω ότι δεν με υποπτεύεσαι πως θέλω να φωνάξω την αστυνομία και να πω : «Ορίστε, εδώ είναι ο αδελφός μου που καταζητείται…» […]Κατάλαβε ξαφνικά αυτό που θέλησε να πει η Νόρα για τον τρόπο τους, του Ντόναλντ και του δικού του, να κοιτάζονται, να κοιτάζονται όπως μόνο δύο αδέλφια μπορούν να κοιταχτούν. Είχε τη λεπτότητα να μην του το διευκρινίσει. Αλλά σήμαινε ότι κοιτάζονταν με ένα είδος μίσους που το βλέπεις μόνο στους ανθρώπους ίδιας οικογένειας. […]Οι δυο αδελφοί απ’ το Άπλτον, κοντά στο Φαίρφηλντ, οι δύο γιοι του γέρο -Άσμπριτζ, αναζητούσαν ο ένας τον άλλον, οπλοφορώντας και οι δύο, σε μια κοιλάδα των μεξικανικών συνόρων.
Δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

~|~|~|~|~|~|~|~

Εκδόσεις GUTENBERG

Κυκλοφορεί

Η καλή κόρη, της Karin Slaughter

Δύο μασκοφόροι εισβάλλουν στο σπίτι του δικηγόρου Κουίν, ενός ανθρώπου με μεγάλες αντιπάθειες στην τοπική κοινωνία, καθότι συχνά υπερασπίζεται βιαστές και κάθε είδους εγκληματίες. Η γυναίκα του δολοφονείται μπροστά στα μάτια των δύο κοριτσιών της. Οι μικρές βασανίζονται. Είκοσι οχτώ χρόνια αργότερα, μια δολοφονική επίθεση σε σχολείο της περιοχής ξαναζωντανεύει το τραυματικό παρελθόν της οικογένειας και γίνεται αφορμή για να έρθουν στο φως τα μυστικά που στοίχειωναν την καθημερινότητά της.

Ψυχολογικό θρίλερ και συνάμα ένας σύγχρονος προβληματισμός για σημαντικά κοινωνικά ζητήματα: τον σχολικό εκφοβισμό, την οπλοφορία, τον βιασμό, τη λειτουργία της αστυνομίας και της δικαιοσύνης, τη θανατική ποινή, τους ρόλους των μελών μέσα στην οικογένεια. Η πένα της Slaughter επιχειρεί μια τολμηρή ανατομία με ψυχογραφική και περιγραφική δύναμη που συναρπάζει.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

~|~|~|~|~|~|~|~

Εκδόσεις ΠΟΛΙΣ

Κυκλοφορούν 

Ο ανθρώπινος παράγοντας, του Graham Greene

Συναγερμός στις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Μια διαρροή πληροφοριών πυροδοτεί κλίμα καχυποψίας, διάχυτης ανησυχίας και έντασης, ενώ διεξάγονται συνεχείς έλεγχοι ασφαλείας. Τα πρόσωπα σιγά-σιγά εμφανίζονται στη σκηνή: Ο Μορίς Κάσελ, ένας ήσυχος και διακριτικός πράκτορας που εγκατέλειψε το πεδίο δράσης του στην Αφρική για να αποσυρθεί στα κεντρικά γραφεία του Λονδίνου. Η γυναίκα του Σάρα, μαύρη, από τη Νότια Αφρική, που διέφυγε στη Βρετανία καταδιωκόμενη από το καθεστώς του απαρτχάιντ. Ο Ντέιβις, βοηθός του Κάσελ, που, για να ξεχάσει τους αποτυχημένους έρωτές του, βυθίζεται στο αλκοόλ και τον τζόγο. Ο κυνικός και επικίνδυνος Πέρσιβαλ, με το καλοκάγαθο παρουσιαστικό του οικογενειακού γιατρού. Ο Συνταγματάρχης Ντέιντρι, άνθρωπος αφοσιωμένος στο καθήκον, με αυστηρό προφίλ, μοναχικός, που παλεύει με τη συνείδησή του. Και ο C, ο επικεφαλής της υπηρεσίας, διχασμένος ανάμεσα στην αγάπη του για την Αφρική και την πίστη του στις συντηρητικές αξίες και την ταξική δομή της Μεγάλης Βρετανίας. Ο Γκρην επιστρέφει στον κόσμο των κατασκόπων και της προδοσίας, για να πλέξει το εγκώμιο της ανυπακοής και να δείξει με οξυδερκή και ευαίσθητο τρόπο σε ποια τραγωδία μπορεί να καταλήξει η αδιάλλακτη και άκαμπτη εφαρμογή της έννοιας του «εθνικού συμφέροντος» που πολύ συχνά και εύκολα παραμερίζει τον ανθρώπινο παράγοντα. 
Δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

Ώσπου οι πέτρες να γίνουν ελαφρύτερες απ’ το νερό, António Lobo Antunes

Ένας νεαρός ανθυπολοχαγός, ύστερα από είκοσι επτά μήνες στον πόλεμο της Αγκόλας, επιστρέφει στη μητρόπολη φέρνοντας μαζί του ένα ορφανό παιδί. Θα αναθρέψει τον μικρό μαύρο, ο οποίος επέζησε από την καταστροφή του χωριού του και τη σφαγή των δικών του από τον πορτογαλικό στρατό, σαν να ήταν γιος του. Σαράντα χρόνια αργότερα, ο βετεράνος αξιωματικός και η γυναίκα του θα κάνουν τη διαδρομή από τη Λισαβόνα ώς το παλιό οικογενειακό σπίτι, σ’ ένα απομονωμένο χωριό στους πρόποδες του βουνού. Σε τρεις μέρες, σύμφωνα με την παράδοση, θα γίνουν τα χοιροσφάγια. Όπως κάθε χρόνο, η κόρη τους, ο υιοθετημένος γιος τους και η γυναίκα του θα έρθουν για να παρευρεθούν στο γεγονός. Όταν όμως φτάσει εκείνη η μέρα, δεν θα είναι μονάχα το ζώο που θα αδειάσει από το αίμα του.
Στα είκοσι τρία κεφάλαια που αποτελούν το βιβλίο, κι ενόσω πλησιάζουμε στη μοιραία κατάληξη των τριών τελευταίων ημερών, ακούμε διαδοχικά τις φωνές των διαφορετικών μελών της οικογένειας, κυρίως εκείνη του πατέρα, που η Αγκόλα «δεν τον αφήνει», και του υιοθετημένου γιου του. Ο απόμαχος στρατιωτικός ξαναζεί ακατάπαυστα τις φρικαλεότητες του πολέμου: όλες οι φροντίδες της γυναίκας του, που ωστόσο παλεύει κι αυτή μ’ έναν καρκίνο, και οι ομαδικές ψυχοθεραπευτικές συνεδρίες στο νοσοκομείο δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Όσο για τον γιο του, αυτός ζει έναν άλλο πόλεμο: διαρκώς αντιμέτωπος με την ταυτότητά του ως «Μαύρου», έχει να αντιπαλέψει τη γενική εχθρότητα και τον πιο χυδαίο ρατσισμό, ακόμα και από τη μεριά της γυναίκας του, που τον περιφρονεί και τον ταπεινώνει. Έπειτα από δεκαετίες ανείπωτων μυστικών, αποκηρυγμένων αναμνήσεων, απωθημένων διερωτήσεων, τι σχέσεις μπορούν να έχουν άραγε ακόμη αυτά τα όντα μεταξύ τους; Στο καινούργιο βιβλίο του Λόμπο Αντούνες, που είναι δηκτικό, απότομο, βίαιο, και ταυτόχρονα τρυφερό και λεπτό, για άλλη μία φορά ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει το τομάρι του – και την ανθρωπιά που διαθέτει.
Δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

Η μέθοδος της μπουρμπουλήθρας, της Ρούλα Γεωργακοπούλου

Η μέθοδος της μπουρμπουλήθρας είναι ένα ποιητικό πεζό που γράφτηκε παράλληλα με την εξέλιξη της πανδημίας και συνδέει την Ιστορία και τις ιστορίες της, τα οικιακά φαντάσματα και τους απόηχους της παιδικής ηλικίας, τον τραχύ ρεαλισμό της υγειο-νομικής κρίσης με το φανταστικό και το ονειρικό στοιχείο. Ένα λούνα παρκ επάλληλων ιστοριών που ξεκινούν από ένα σπίτι της Αθήνας υπό συν¬θήκες αναγκαστικού εγκλεισμού και εξακτινίζονται στο ακινητοποιημένο παρελθόν και στο ρευστό μέλλον. Ένα παιχνίδι με μαγικές εικόνες, μισοτε¬λειωμένα παζλ, ζογκλέρ, καθρέφτες, ατίθασα αι¬λουροειδή και αναγεννησιακούς μηχανισμούς σε αεικίνητη λειτουργία, που το συνέχει η δύναμη του συνειρμού και η ανώτερη πραγματικότητα των συσχετισμών.
Δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.


Ο πρίγκιπας με το φλιτζανάκι, της Émilie de Turckheim

Μια μέρα είπα: "Εκατομμύρια κοιμούνται έξω. Δεν θα μπορούσε κάποιος να μείνει σπίτι μας;"
Και ο Φαμπρίς είπε: "Ναι, μόνο ν’ αγοράσουμε κρεβάτι".
Και ο γιος μας, ο Μάριος, είπε: "Πριν έρθει, πρέπει να μάθουμε τη γλώσσα του".
Και ο μικρός του αδελφός, ο Νοέ, πρόσθεσε: "Πρέπει οπωσδήποτε να τον μάθουμε να παίζει χαρτιά, γιατί εμάς μας αρέσουν πολύ τα χαρτιά!".
Επί εννέα μήνες, η Εμιλί, ο Φαμπρίς και τα δυο τους παιδιά φι­λοξενούσαν στο διαμέρισμά τους στο Παρίσι έναν νεαρό Αφγανό, τον Ρεζά, ο οποίος, σε ηλικία δώδεκα ετών, έφυγε από τη χώρα του, που βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση. Αυτό το ευαίσθητο και τρυφερό, αλλά χωρίς συγκαταβατικότητα, ημερολόγιο αφηγείται μια θαυμαστή περιπέτεια πολλών μηνών ενδοσκόπησης, αναγνώρισης του "άλλου", και ανάκτησης δύο αισθημάτων που χάθηκαν καθ’ οδόν: της ελπίδας και της αδελφοσύνης.
Δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

~|~|~|~|~|~|~|~|~

Εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Κυκλοφορούν 

Το κλειδί, της Ruth Ware

Ένας ευφυής συνδυασμός gothic ατμόσφαιρας, σύγχρονης παράνοιας και οικιακού δράματος.
Το ονειρεμένο σπίτι τους θα γίνει ο χειρότερος εφιάλτης της. Η αγγελία φαίνεται πολύ καλή για να είναι αληθινή: µια θέση εσωτερικής νταντάς µε απίστευτα υψηλές απολαβές, την οποία η Ρόουαν δεν μπορεί να αγνοήσει. Όταν φτάνει στην Οικία Χέδερµπρι, ενθουσιάζεται µε το πολυτελές «έξυπνο» σπίτι και µε τη φαινομενικά τέλεια οικογένεια. Εκείνο που δεν γνωρίζει είναι ότι οδεύει προς έναν εφιάλτη –που καταλήγει µε ένα παιδί νεκρό και την ίδια στη φυλακή, αναμένοντας να δικαστεί για φόνο.
H Ruth Ware αποτίνει φόρο τιμής στο κλασικό έργο Το στρίψιμο της βίδας του Χένρι Τζέιμς, μεταφέροντας μας στο δικό της σκοτεινό σύμπαν. Ένα μυθιστόρημα με αριστοτεχνικά δουλεμένη πλοκή, που οδηγεί τον αναγνώστη σε ένα απρόσμενα ανατρεπτικό τέλος, με φόντο την απομονωμένη Σκοτσέζικη πολυτελή κατοικία των Χέδερμπρι.
Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.

Πυγολαμπίδες, της Kristin Hannah

Ένα μυθιστόρημα ύμνος στη δύναμη της γυναικείας φιλίας από τη συγγραφέα του παγκόσμιου best seller Το Αηδόνι
Η Κέιτ Μαλάρκι είναι ένα εσωστρεφές κορίτσι, αλλά το καλοκαίρι του 1974 μετακομίζει απέναντι από το σπίτι της το πιο δημοφιλές κορίτσι και θέλει να γίνουν φίλες. Η Τάλι Χαρτ μοιάζει να έχει τα πάντα –ομορφιά, εξυπνάδα, φιλοδοξία. Επιφανειακά, οι δυο τους δεν έχουν τίποτα κοινό, αλλά το καλοκαίρι εκείνο χτίζουν μια φιλία που θα κρατήσει για μια ζωή. Τάλι-και-Κέιτ. Αχώριστες, σαν μία λέξη.
Για τριάντα χρόνια, η Τάλι και η Κέιτ στέκονται η μία στο πλευρό της άλλης και καταφέρνουν να βγουν αλώβητες από τις θύελλες της ζήλειας, του θυμού και του πόνου. Η Τάλι κυνηγά τα μεγαλεπήβολα όνειρά της για να κατακτήσει τη δόξα και την επιτυχία. Η Κέιτ θέλει μόνο να ερωτευτεί και να αποκτήσει οικογένεια. Οι δυο τους πιστεύουν ότι έχουν ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες, μέχρι που μία μόνο πράξη προδοσίας μπαίνει ανάμεσά τους και δοκιμάζει τις αντοχές τους και τη φιλία μιας ζωής.
Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.

~|~|~|~|~|~|~|~|~

Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 

Κυκλοφορούν

Σκουριά και χρυσάφι: Νεγρεπόντε, της Μαίρης Κόντζογλου

Τα Ψαρά και η θυσία των κλεισμένων στο γενοβέζικο Κάστρο. Το ενετικό Νεγρεπόντε, η Χαλκίδα με τα «τρελά νερά», που είναι πια ελληνική. Ο Πειραιάς ανερχόμενο λιμάνι και εμπορικό κέντρο. Η Αθήνα, υπό τη σκιά του Παρθενώνα, πρωτεύουσα του βασιλείου.
Σ’ αυτά τα μέρη και στη φωτιά των γεγονότων του πολυτάραχου 19ου αιώνα θα ζήσουν τα μέλη της οικογένειας του Αγγελή Βαμβακά, επιζώντα της καταστροφής των Ψαρών.
Ο γιος του Αντώνης, με σύμμαχο την ετεροθαλή αδελφή του Αυγουστίνα, αγαπημένη Δεσποινίδα των Τιμών της Αμαλίας, θα αλλάξει τη μοίρα της πολυμελούς οικογένειας, δημιουργώντας «το καλύτερο ποτό του κόσμου».
Οι Βαυαροί βασιλιάδες και οι οπλαρχηγοί του ’21, οι Φαναριώτες, οι πολιτικοί ?βασιλόφρονες και αντιφρονούντες?, οι εφοπλιστές, οι έμποροι, οι εργάτες και οι ξωμάχοι, στο οικογενειακό αυτό έπος, θα γίνουν η φιλοσοφική λίθος που μετατρέπει τα πάντα σε χρυσάφι, για να γεννηθεί ένα ποτό εξίσου πολύτιμο.
Χρυσάφι ατόφιο που, κατά λάθος –αλλά μπορεί και εσκεμμένα–, μέσα του έπεσε λίγη σκουριά.
Το κόκκινο της σκουριάς τού έδωσε τη γλύκα, την πλάνη της αμαρτίας.
Και έτσι, καθώς τίποτα δεν υπάρχει ατόφιο, ούτε χρώμα ούτε χαρά, μα ούτε και λύπη, όλοι σταλάξαμε λίγη σκουριά στη ζωή μας.
Σκουριά και χρυσάφι είναι όλα.
Το δεύτερο μέρος της διλογίας, "Σκουριά και χρυσάφι: Πόρτο Λεόνε", θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2020.
Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.

Χαμένος, της Jane Harper

Σκοτεινό, αγωνιώδες και βαθιά ατμοσφαιρικό, το Χαμένος είναι το πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα της βραβευμένης Jane Harper, συγγραφέα των Ξηρασία και Άγρια φύση.

Ο Νέιθαν και ο Μπαμπ Μπράιτ ανακαλύπτουν τον μεσαίο αδελφό τους, τον Κάμερον, νεκρό από τη ζέστη σε μια έρημο που βρίσκεται κοντά στα αγροκτήματά τους. Δέκα χιλιόμετρα παραπέρα είναι παρατημένο το φορτηγάκι του, χωρίς καμία βλάβη και φορτωμένο με νερά και τρόφιμα. Ο Κάμερον, ο πιο επιτυχημένος της οικογένειας, έχει μια όμορφη σύζυγο και δύο κοριτσάκια. Ποιος ήθελε να τον σκοτώσει, και μάλιστα με τόσο φριχτό τρόπο;

Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.

Μετά το τέλος, της Clare Mackintosh

Ένα συγκινητικό οικογενειακό δράμα εμπνευσμένο από μια πραγματική, και βαθιά προσωπική, ιστορία. Ένα βιβλίο για τα «τι θα γινόταν αν» που μας βασανίζουν.
Ο Μαξ και η Πιπ είναι ένα δεμένο ζευγάρι, όμως τώρα βρίσκονται μπροστά στην πιο σημαντική απόφαση της ζωής τους – και δεν συμφωνούν. Οι επιπτώσεις μιας τρομακτικά δύσκολης επιλογής απειλούν να τους καταστρέψουν· τίποτα δεν θα είναι ξανά το ίδιο. Όμως, μετά το τέλος όλα μπορούν να συμβούν… Μια ιστορία που διακλαδίζεται σε δύο εκδοχές. Μια ιστορία για τις αποφάσεις ζωής και το βάρος της ευθύνης.
Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.

Σώσε με, του Δημήτρη Σίμου

Ένα ψυχολογικό θρίλερ που οδηγεί τον αναγνώστη μέσα από κρυφά μονοπάτια σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη.
Τρεις αδερφές ετοιμάζονται να επιστρέψουν στο χωριό που μένει η μητέρα τους με αφορμή το μνημόσυνο του πατέρα τους. Η μία αδερφή όμως δεν έρχεται ποτέ. Λίγα χιλιόμετρα μακριά, η αστυνόμος Λουκίδη ανακαλύπτει το πτώμα μιας γυναίκας, παραμορφωμένο. Είναι η αγνοούμενη αδελφή το επόμενο θύμα; Στην προσπάθειά τους να τη βρουν θα πνιγούν στο παρελθόν. Για να σωθούν, πρέπει να κολυμπήσουν στο ορμητικό ποτάμι με τα μυστικά που τόσα χρόνια έκρυβε το Δάσος των Μανιταριών.
Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.

Τριλογία της Κούβας, του Pedro Juan Gutierrez

Ο Pedro Juan Gutierrez μας ξεναγεί στους δρόμους της Κούβας, τους ποτισμένους από ρούμι και αισθησιασμό. Κυνισμός, φτώχεια, εγκληματικότητα, αλλά και η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, η φιλία και ο έρωτας ως ζωογόνος δύναμη συναντιούνται σε μία επίτομη έκδοση που θα σας ταξιδέψει.

Στην επίτομη έκδοση περιλαμβάνονται οι τίτλοι:


Βρόμικη σάρκα

Κούβα. Δεκαετία 1960. Η επανάσταση θριαμβεύει και δυο συμμαθητές που μοιάζουν να μην έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους, γίνονται φίλοι. Ο Πέδρο Χουάν, παλιός γνώριμος για τους αναγνώστες του Πέδρο Χουάν Γκουτιέρες, είναι αθλητικός, γεροδεμένος και με τον καιρό θα γίνει ένας γοητευτικός εραστής φιλήδονων γυναικών. Ο Φαμπιάν είναι ακριβώς το αντίθετο: ασθενικός, φοβητσιάρης και μύωπας, παίζει πιάνο, είναι ομοφυλόφιλος και η οικογένειά του –μητέρα από τη Μαδρίτη και πατέρας από την Καταλονία που μετανάστευσαν στο νησί τη δεκαετία του ’20– έζησε καλύτερες μέρες στην προεπαναστατική Κούβα.

Ο έρωτας νοστάλγησε την Κούβα

Ο Γκουτιέρες στο τιμημένο με το βραβείο Alfonso Garcia-Ramos μυθιστόρημά του φιλοτεχνεί δύο υπέροχα αρχετυπικά πορτρέτα γυναικών, της Κουβανής και της Σουηδέζας. Η Ανιέτα και η Γκλόρια είναι ερεθιστικές και εξαίσιες, η καθεμιά με τον τρόπο της, ενώ ο συγγραφέας διαπρέπει στον διάλογό του μαζί τους, παρασύροντάς μας σ' ένα ξέφρενο πάρτι όπου πρωταγωνιστούν το σεξ, το ρούμι και η σάλσα.

Η βρόμικη τριλογία της Αβάνας

Το έργο που καθιέρωσε τον Πέδρο Χουάν Γκουτιέρες. Ένα κείμενο με γρήγορο ρυθμό που αποτυπώνει έναν απίστευτο κόσμο χωρίς ηθικούς φραγμούς, χωρίς ελπίδα, όπου τα πάντα επιτρέπονται αν πρόκειται να πάρει κανείς το δολάριο ή την μπουκιά που θα τον βγάλει ως την επόμενη μέρα. 
Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.

~|~|~|~|~|~|~|~|~|~

Εκδόσεις BELL

Κυκλοφορούν

Drifter -#1- Το Χέρι του Νεκρού, του Λευτέρη Μπούρου 

Αυτό το καλοκαίρι πρέπει να είστε έτοιμοι για όλα.
Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε πού τελειώνει η περιπέτεια και πού ξεκινάει ο εφιάλτης… 
Το #Θηράματα έρχεται στις 19 Ιουνίου, σχεδόν ταυτόχρονα με την πρώτη αυστραλιανή έκδοση, και είναι ένα μυθιστόρημα διαφορετικό από οτιδήποτε έχετε διαβάσει ως τώρα.
Τοποθετημένο στην ενδοχώρα της Αυστραλίας, το μυθιστόρημα του Gabriel Bergmoser είναι μια πραγματικά συναρπαστική ιστορία επιβίωσης που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα. Και καθώς καταφθάνουν οι κριτικές από τους πρώτους που το διάβασαν στο εξωτερικό, μπορούμε να σας βεβαιώσουμε πως το μυθιστόρημα αυτό «σου δίνει γροθιά στο στομάχι από τις πρώτες σελίδες και δε σ’ αφήνει να συνέλθεις μέχρι την τελική, συγκλονιστική κορύφωση» (M.W. Craven, συγγραφέας του Καλύτερου Αστυνομικού Μυθιστορήματος του 2019 «Μαριονέτες»).
Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.


Το δίλημμα, της B.A. Paris 

Αν της πει την αλήθεια, θα τη διαλύσει. Αν κρατήσει το μυστικό, θα διαλυθεί ο ίδιος.
Πόσο μακριά θα έφτανες για να χαρίσεις σε κάποιον που αγαπάς μερικές τελευταίες ώρες ευτυχίας;
Για τα γενέθλια των σαράντα της χρόνων, η Λίβια ετοιμάζει το πάρτι της ζωής της. Το περιμένει με λαχτάρα, σαν αντιστάθμισμα του γάμου των ονείρων της, που δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να ζήσει. Θα έρθουν όλα τα αγαπημένα της πρόσωπα, εκτός από την κόρη της, τη Μάρνι, που σπουδάζει στο εξωτερικό. 
Όσο κι αν αγαπάει τη Μάρνι, όμως, η Λίβια μέσα της νιώθει ανακουφισμένη που δε θα είναι στο πάρτι. Πρέπει οπωσδήποτε να πει στον Άνταμ κάτι για την κόρη τους, αλλά θα περιμένει να τελειώσει πρώτα το πάρτι, για να μπορέσουν να περάσουν μια τελευταία φορά ευτυχισμένοι μαζί.
Ο Άνταμ θέλει να είναι όλα τέλεια για τη Λίβια, έτσι έχει κανονίσει κρυφά να έρθει η Μάρνι σαν έκπληξη για τα γενέθλιά της. Στη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο, μαθαίνει ένα τρομερό νέο. Πρέπει να το πει στη Λίβια, γιατί πώς είναι δυνατόν να γίνει τώρα πια το πάρτι; Μα είναι τόσο ευτυχισμένη… και οι καλεσμένοι θ’ αρχίσουν να καταφτάνουν από στιγμή σε στιγμή.
Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.

Θηράματα, του Gabriel Bergmoser

Αυτό το καλοκαίρι πρέπει να είστε έτοιμοι για όλα.
Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε πού τελειώνει η περιπέτεια και πού ξεκινάει ο εφιάλτης… 
Το #Θηράματα έρχεται στις 19 Ιουνίου, σχεδόν ταυτόχρονα με την πρώτη αυστραλιανή έκδοση, και είναι ένα μυθιστόρημα διαφορετικό από οτιδήποτε έχετε διαβάσει ως τώρα.
Τοποθετημένο στην ενδοχώρα της Αυστραλίας, το μυθιστόρημα του Gabriel Bergmoser είναι μια πραγματικά συναρπαστική ιστορία επιβίωσης που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα. Και καθώς καταφθάνουν οι κριτικές από τους πρώτους που το διάβασαν στο εξωτερικό, μπορούμε να σας βεβαιώσουμε πως το μυθιστόρημα αυτό «σου δίνει γροθιά στο στομάχι από τις πρώτες σελίδες και δε σ’ αφήνει να συνέλθεις μέχρι την τελική, συγκλονιστική κορύφωση» (M.W. Craven, συγγραφέας του Καλύτερου Αστυνομικού Μυθιστορήματος του 2019 «Μαριονέτες»).
Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.

Έναν προς έναν, του Chris Carter

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ;
«Θέλω τη βοήθειά σου, ντετέκτιβ. Φωτιά ή νερό;»
Ο ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ, της Διεύθυνσης Ληστειών και Ανθρωποκτονιών της Αστυνομίας του Λος Άντζελες, δέχεται ένα ανώνυμο τηλεφώνημα το οποίο τον στέλνει σε μια διεύθυνση στο διαδίκτυο. Πρόκειται για μια ζωντανή μετάδοση. Ο Χάντερ μπαίνει
στη σελίδα και η παράσταση που δημιουργήθηκε για τα μάτια του μόνο αρχίζει αμέσως. Όμως ο άγνωστος δε θέλει να αναγκάσει τον ντετέκτιβ Χάντερ μονάχα να την παρακολουθήσει, αλλά απαιτεί και τη συμμετοχή του.
Και δεν του δίνει κανένα περιθώριο άρνησης.
Αναγκασμένος να πάρει μια απαίσια απόφαση, ο Χάντερ πρέπει να παρακολουθήσει το άγνωστης ταυτότητας θύμα να βασανίζεται και να δολοφονείται σε ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο.
Η Αστυνομία του Λος Άντζελες σε συνεργασία με το FBI θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να εντοπίσουν τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη, ο οποίος όμως δεν είναι ερασιτέχνης και έχει φροντίσει να τα καλύψει από την αρχή μέχρι το τέλος. Και προτού ο Χάντερ μαζί με τον συνεργάτη του, τον Γκαρσία, προλάβουν να αρχίσουν την έρευνα, έρχεται και δεύτερο τηλεφώνημα. Άλλη μια ιστοσελίδα. Άλλο ένα θύμα.
Αλλά αυτή τη φορά ο δολοφόνος έχει μετατρέψει την παράσταση σε ένα δολοφονικό ριάλιτι, στο οποίο ο κάθε χρήστης του ίντερνετ μπορεί να ψηφίσει και να αποφασίσει για τη μοίρα του θύματος. 
Η πέμπτη υπόθεση του ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ είναι ένα καθηλωτικό αστυνομικό θρίλερ που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα.
Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.

~|~|~|~|~|~|~|~|~

Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Κυκλοφορούν

Πεταλούδα στον πάγο, της Σίλβια Ντέϊ

Παλιότερα, δε θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να ζει εδώ. Όμως τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Μένω πια σε ένα μέρος που αγαπώ και σε ένα σπίτι που ανακαίνισα, κάνω παρέα με νέους φίλους που λατρεύω, και έχω μια δουλειά που με γεμίζει. Συμφιλιώνομαι με το παρελθόν και βάζω νέα θεμέλια για το μέλλον.
Και μετά μετακομίζει στο διπλανό σπίτι ο Γκάρετ Φροστ.
Είναι ξεροκέφαλος και πολύ τολμηρός, μια οργισμένη δύναμη της φύσης που αναστατώνει τη μετρημένη τάξη της ζωής μου. Αναγνωρίζω τα φαντάσματα που τον στοιχειώνουν, το μαρτύριο που τον βασανίζει. Ο Γκάρετ θα ήταν επικίνδυνος σε κάθε περίπτωση, αλλά πληγωμένος γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνος. Φοβάμαι ότι είμαι πολύ εύθραυστη για ν’ αντιμετωπίσω τη θύελλα που μαίνεται εντός του, πολύ ντελικάτη για να αντέξω τον πόνο που τον σφυροκοπά. Όμως αυτός είναι αποφασισμένος… και τόσο δελεαστικός...
Και μερικές φορές η ελπίδα εμφανίζεται ακόμη και στην πιο παγερή ερημιά…
Συγκινητικό και σπαρακτικό, το ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ είναι μια λαμπρή επιστροφή από τη Σίλβια Ντέι, τη συγγραφέα της Νο 1 μπεστ σέλερ σειράς CROSSFIRE, που έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.
Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.

Η διερμηνέας, της Annette Hess

«Και σε περίπτωση που δεχτείτε, αρχίστε να μαθαίνετε και το αναγκαίο λεξιλόγιο».
«Τι εννοείτε; Στρατιωτική ορολογία;»
«Όλες τις πιθανές λέξεις για το πώς μπορεί κανείς να σκοτώσει έναν άνθρωπο».
Η νεαρή Εύα Μπρουνς ζει μια ανέμελη ζωή στη Φρανκφούρτη του 1963. Ο πόλεμος είναι μια θολή παιδική ανάμνηση, η ταβέρνα του πατέρα της πηγαίνει καλά, και ο Γίργκεν, ο πλούσιος φίλος της, ετοιμάζεται να της κάνει πρόταση γάμου.
Όλα, όμως, ανατρέπονται όταν προσλαμβάνεται ως διερμηνέας σε μια δίκη για εγκλήματα πολέμου, όπου και γνωρίζει τον Ντέιβιντ Μίλερ, έναν μαχητικό και αινιγματικό Καναδό δικηγόρο. Μεταφράζοντας τις καταθέσεις, η Εύα έρχεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με το τρομερό παρελθόν της πατρίδας της. Και αρχίζει να αναρωτιέται: Γιατί οι δικοί της αντιδρούν τόσο στη συμμετοχή της στη διαδικασία; Γιατί δε μιλούν ποτέ για το τι έκαναν στον πόλεμο;
Καθώς η «Δεύτερη Δίκη του Άουσβιτς», όπως θα μείνει στην Ιστορία, συγκλονίζει μια ολόκληρη χώρα, η Εύα δεν μπορεί πια να είναι απλώς η καλή κόρη που ετοιμάζεται να γίνει καλή σύζυγος. Πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στις έτοιμες αλήθειες και σε αυτό που της λέει η συνείδησή της. Ανάμεσα στη συλλογική λήθη και στην προσωπική ευθύνη – και τελικά, ανάμεσα στο μίσος και στην αγάπη.
Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.


Κυκλοφορεί 25/06

Η μπαλάντα των αηδονιών και των φιδιών, της Suzanne Collins

Η φιλοδοξία θα τον τροφοδοτήσει. Ο ανταγωνισμός θα τον κινητοποιήσει. Όμως η δύναμη έχει το τίμημά της.
Είναι το πρωινό του θερισμού, κατά το οποίο γίνεται η επιλογή των φόρων και ουσιαστικά ξεκινούν οι δέκατοι Αγώνες Πείνας. Στην Κάπιτολ, ο δεκαοχτάχρονος Κοριολανός Σνόου προετοιμάζεται για τη μία και μοναδική του ευκαιρία να εξασφαλίσει δόξα ως μέντορας στους Αγώνες. Ο άλλοτε πανίσχυρος οίκος των Σνόου έχει ξεπέσει και η μοίρα του κρέμεται από τη μικρή πιθανότητα να καταφέρει ο Κοριολανός να αποδειχτεί πιο γοητευτικός, πιο έξυπνος και πιο πανούργος από τους συμμαθητές του ώστε να νικήσει ο δικός του φόρος.
Οι πιθανότητες είναι εναντίον του, καθώς του αναθέτουν το κορίτσι φόρο από την Περιοχή 12, την πιο ασήμαντη από όλες. Οι μοίρες τους τώρα διαπλέκονται – κάθε επιλογή που θα κάνει ο Κοριολανός θα μπορούσε να οδηγήσει στη νίκη ή την αποτυχία, στον θρίαμβο ή στην καταστροφή. Μέσα στην αρένα, θα είναι ένας αγώνας μέχρι θανάτου. Έξω από την αρένα, ο Κοριολανός αρχίζει να τρέφει συναισθήματα για τον καταδικασμένο του φόρο… και πρέπει να ζυγίσει την ανάγκη του
να ακολουθήσει τους κανόνες ενάντια στην επιθυμία του να επιβιώσει με κάθε τρόπο.
Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.


Από 25 Μαΐου αναμένονται επίσης τα:

~|~|~|~|~|~|~|~|~

Εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ

Κυκλοφορεί στις 9/06/20  

Ο θάνατος είναι ζόρικη δουλειά, του Χάλιντ Χαλίφα

Λίγο προτού αφήσει την τελευταία του πνοή στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου, ο ηλικιωμένος Αμπντελατίφ εκφράζει στον μικρό του γιο την ύστατη επιθυμία του: να ταφεί στο χώμα του χωριού του. Ο Μπούλμπουλ θα πείσει τον μεγάλο του αδερφό τον Χουσέιν και την αδερφή τους τη Φάτιμα να συνοδεύσουν όλοι μαζί τη σορό του πατέρα τους. Αυτό όμως ισοδυναμεί με επικίνδυνη αποστολή σε μια χώρα που έχει μετατραπεί σε έναν αιματηρό λαβύρινθο αυθαίρετων στρατιωτικών αναμετρήσεων. Παρακολουθούμε λοιπόν ένα βαν που κατευθύνεται από τη Δαμασκό προς την Αναμπίγια. Εκεί μέσα η σιωπή είναι ανησυχητική, ενώ έξω λυσσομανά ακόμα ένας άγριος εμφύλιος πόλεμος που δεν χορταίνει θύματα. Από τη μια μεριά, έχουμε τα διαδοχικά οδοφράγματα που πρέπει να περάσει η οικογένεια και, από την άλλη, τα ψυχολογικά εμπόδια που κάνουν τούτη τη διαδρομή μια δύσκολη δοκιμασία. Βλέπουμε τρεις ανθρώπους οι οποίοι καλούνται, κυρίως, να ανακαλύψουν τον εαυτό τους. Ένα μυθιστόρημα που, με αφορμή τον θάνατο, μιλά για τη ζωή. Ο Χάλιντ Χαλίφα, χαρισματικός αφηγητής αλλά και δεξιοτέχνης του μαύρου χιούμορ, καταθέτει ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα για την τραγωδία της σύγχρονης Συρίας.
Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.

Κυκλοφορούν στις 22/06/20 

Η Χρυσσαλίδα, της Ζοέλ Λοπινό

Ένας πετυχημένος Έλληνας ζει ευτυχισμένα στη Νέα Υόρκη, αλλά η μοίρα τον φέρνει αντιμέτωπο με το παρελθόν και τις ενοχές του. Ένας Αθηναίος πρώην βιολιστής χάνει τα πάντα, ακόμα και το παιδί του. Μια ονειροπόλα γυναίκα με χρυσά μάτια, προικισμένη μ’ ένα σπάνιο χάρισμα, αποσύρεται σ’ ένα χωριό της Κρήτης, όπου μεγαλώνει μόνη τον γιο της.
Τι συνδέει αυτούς τους τρεις ήρωες; Πώς το παρελθόν τσαλακώνει τη ζωή τους; Τι συμβαίνει σ’ αυτό το χωριό και συρρέουν εκεί επισκέπτες από κάθε μεριά της γης;
Ένα ψυχολογικό μυθιστόρημα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Ιστορίες ανθρώπων που γνώρισαν τη βία, την αδιαλλαξία, την ενοχή, τον ναρκισσισμό, τον χειρισμό. Στη Χρυσαλλίδα η Ζοέλ Λοπινό προσεγγίζει τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος, προτείνοντας μονοπάτια πέρα από τα συνήθη ώστε να ξαναπάρει τον έλεγχο της ζωής του. Γιατί δεν μας αξίζει να μείνουμε για πάντα σκλάβοι τού χθες. Γιατί είμαστε όλοι χρυσαλλίδες έτοιμες να πετάξουν. Γιατί ο απώτερος σκοπός του καθενός μας είναι απλά η ελευθερία του νου και η αγάπη.
Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.


Σωστό αίμα, της Φραντσέσκα Μελάντρι

Ρώμη, Αύγουστος 2010. Σε μια παλιά πολυκατοικία η Ιλάρια ανεβαίνει με δυσκολία τους έξι ορόφους που τη χωρίζουν από το διαμέρισμά της. Όμως όταν φτάνει στην πόρτα της διαπιστώνει ότι την περιμένει μια έκπληξη. Είναι ένας μαύρος νεαρός που της δείχνει ένα διαβατήριο. «Με λένε Σιμέτα Ιετμεγκέτα Ατιλαπροφέτι», της λέει, «και είσαι θεία μου». Η Ιλάρια σκέφτεται πως πρόκειται για αστείο. Ατίλα Προφέτι η ίδια ξέρει μονάχα έναν, τον πατέρα της, τον μυστηριώδη Ατίλιο που τώρα πια έχει γεράσει αρκετά. Ο Σιμέτα εξηγεί ότι είναι εγγονός του Ατίλιο και της γυναίκας με την οποία ήταν μαζί στα χρόνια της ιταλικής κατοχής στην Αιθιοπία. Κι αν είναι αλήθεια; Η Ιλάρια αρχίζει να αμφιβάλλει, να ψάχνει, να προβληματίζεται. Οι απαντήσεις βρίσκονται στο παρελθόν, στο παρελθόν μια χώρας που απωθεί τη συλλογική μνήμη ώστε να μην αναγκαστεί να την αντιμετωπίσει, μιας χώρας που γνώρισε όχι μόνο τον Μουσολίνι αλλά και τον Μπερλουσκόνι, μιας χώρας που, εσχάτως, έχει καταστεί το ευρωπαϊκό επίκεντρο των μεγάλων μεταναστεύσεων. Ένα σπουδαίο μυθιστόρημα κοινωνικού ρεαλισμού που ακτινογραφεί τις αντιφάσεις της ιστορίας και της ταυτότητάς μας.
Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ

~|~|~|~|~|~|~|~|~

Εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

Κυκλοφορούν

Η ποινή είναι θάνατος, του Anthony Horowitz

Τι κάνεις εδώ; Είναι κάπως αργά…
Αυτές ήταν οι τελευταίες καταγεγραμμένες λέξεις του διάσημου δικηγόρου διαζυγίων Ρίτσαρντ Πράις, ο οποίος χτυπήθηκε μέχρι θανάτου στο σπίτι του με ένα μπουκάλι κρασί, ένα Chateau Lafite του 1982, αξίας δύο χιλιάδων λιρών για να είμαστε ακριβείς. Παράξενο, αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν έπινε. Γιατί όμως αυτό το μπουκάλι; Γιατί αυτές οι λέξεις; Τι νόημα είχε ο τριψήφιος αριθμός που έγραψε στον τοίχο ο δολοφόνος; Και το σημαντικότερο:
Ποιος από όλους τους εχθρούς του τον σκότωσε;
Η αστυνομία βρίσκεται σε αδιέξοδο, γι’ αυτό καλεί τον ιδιωτικό ερευνητή Ντάνιελ Χόθορν και τον βοηθό του, τον συγγραφέα Άντονι, ο οποίος έχει αρχίσει να γίνεται αρκετά καλός στην εξιχνίαση φόνων. Μόλις ο Χόθορν αναλαμβάνει την υπόθεση, διαφαίνεται ότι και ο ίδιος έχει μυστικά να κρύψει. Και ενώ ο επιφυλακτικός μας αφηγητής εμπλέκεται όλο και περισσότερο στην έρευνα, αντιλαμβάνεται ότι κάποια μυστικά πρέπει να αποκαλυφθούν…
Ακόμα κι αν γι’ αυτά η ποινή είναι θάνατος. 
Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.

Οι διακοπές, του T.M.Logan

Η Κέιτ περίμενε πως οι διακοπές αυτές θα ήταν τέλειες, ακριβώς όπως τις ονειρευόταν. Ο ιδανικός τρόπος για να γιορτάσει τα τεσσαρακοστά γενέθλιά της. Τέσσερις κολλητές, οι τρεις από αυτές μαζί με τους άνδρες και τα παιδιά τους, σε μια πολυτελή βίλα, κάτω από τον εκτυφλωτικό ήλιο της γαλλικής υπαίθρου.
Όμως, ο παράδεισος κρύβει παγίδες.
Η Κέιτ υποψιάζεται πως ο άνδρας της την απατά με μια από τις κολλητές της. Καθώς πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην αλήθεια μέσα στην αδυσώπητη ζέστη της Μεσογείου, συνειδητοποιεί ότι διακυβεύονται πολύ περισσότερα από όσα φανταζόταν. Γιατί κάποιος στη βίλα μπορεί μέχρι και να σκοτώσει για να κρατήσει κρυφό ένα ένοχο μυστικό.
Εσύ με ποιους θα πας διακοπές το καλοκαίρι; 
Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.


Τέλος, από τη σειρά ELXIS, κυκλοφορούν τα παρακάτω:


Μαντεύοντας την καρδιά, της Jennifer Ashley

Η Βάιολετ Μπαστιέν είναι πράγματι μια όμορφη απατεώνισσα; Μη χάσετε το έκτο βιβλίο της σειράς Οικογένεια Μακένζι.

Με εντολή του βασιλιά, της Julie Garwood

Αυτός αλαζόνας, χειριστικός, εγωιστής και, ταυτόχρονα, απροσδιόριστα σαγηνευτικός. Εκείνη αποφασισμένη να μην ενδώσει. Το πρώτο βιβλίο της σειράς Άγνωστα μονοπάτια.

~|~|~|~|~|~|~|~|~

Εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ

Κυκλοφορούν  

Ο τελευταίος φύλακας, του Δημήτρη Οικονόμου

Το 1906 ο Γιώργης Μπάκας, βαρκάρης στα τουρκοκρατούμενα Γιάννενα, ορκίζεται ελευθερωτής στους κόλπους της Ηπειρωτικής Εταιρείας. Αποστολή του, να μεταφέρει όπλα με σκοπό την προπαρασκευή της υπαίθρου για την απελευθέρωση. Τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου 1940 ο γιος του, Ανδρέας, δάσκαλος σε χωριό της Ηπείρου, οπλίζει το Μάνλιχερ και περιμένει τους Ιταλούς την ώρα που οι συμπολεμιστές του, σύμφωνα με το σχέδιο, εγκαταλείπουν την παραμεθόριο. Αποστολή του, να διασφαλίσει την υποχώρησή τους. Το 1947 ο πρωτότοκος γιος του Ανδρέα οπλίζει κι αυτός το δικό του τουφέκι, ενώ η μητέρα του αναγκάζεται να στραφεί σε ξένα όπλα. Όλοι καλούνται να ελευθερώσουν τη γη τους, να υπερασπιστούν το σπίτι τους, να τιμήσουν ή να προδώσουν τους όρκους τους. Τι είναι όμως αυτό βαθιά μέσα τους που τους οπλίζει;
Εμπνευσμένο από αληθινές ιστορίες και βασισμένο σε δεκάδες γραπτές μαρτυρίες, το μυθιστόρημα αυτό καταπιάνεται με την άγνωστη, τόσο ιστορικά όσο και λογοτεχνικά, δράση της Ηπειρωτικής Εταιρείας, στις αρχές του 20ού αιώνα, αλλά και με τις πρώτες δεκατέσσερις ημέρες της ιταλικής εισβολής του 1940 και την αντίσταση στο Καλπάκι, για να καταλήξει στα μαύρα χρόνια του Εμφυλίου.
Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.

Αύριο θα μας λένε αλλιώς, του Patricio Pron

Ένα μεγάλο βιβλίο για την αγάπη την εποχή των κοινωνικών δικτύων που φωτίζει τη νέα πραγματικότητα των ερωτικών επιθυμιών.
Το μυθιστόρημα του Patricio Pron απέσπασε το Βραβείο Alfaguara 2019 καλύτερου μυθιστορήματος και διακρίθηκε ως ένα από τα σημαντικότερα βιβλία της χρονιάς από την El País.
Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.

~|~|~|~|~|~|~|~|~

Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ

Κυκλοφορούν   

Ο άντρας που επέστρεψε, του Τζορτζ Πελεκάνος

Ο Μάικλ Χάντσον περνά τις ατελείωτες ώρες της φυλακής καταβροχθίζοντας τα βιβλία που του προτείνει η νεαρή βιβλιοθηκάριος του σωφρονιστικού καταστήματος. Η Άννα τροφοδοτεί διαρκώς με βιβλία τον Μάικλ, που εξελίσσεται στον καλύτερο αναγνώστη της. Ως τη μέρα της αιφνίδιας αποφυλάκισής του χάρη στη χειραγώγηση του αυτόπτη μάρτυρα της υπόθεσής του από τον ιδιωτικό ερευνητή Φιλ Ορνέιζιαν. 
Ο Μάικλ συναντά μια Ουάσινγκτον που έχει αλλάξει σημαντικά την περίοδο της προφυλάκισής του. Πάλαι ποτέ κακόφημα μαγαζιά έχουν μετατραπεί σε τρέντι μπιραρίες με κήπο και σε ανθοπωλεία. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν έχει αλλάξει η δύσκολη επιλογή ανάμεσα στον πειρασμό του εγκλήματος και στο να κάνεις το σωστό. Προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στη νέα του δουλειά, στην αγάπη του για τα βιβλία και στη χάρη που χρωστάει στον άνθρωπο που τον βοήθησε να αποφυλακιστεί, ο Μάικλ αγωνίζεται να βρει τη θέση του σε αυτόν τον νέο κόσμο. Πριν χάσει τον έλεγχο...
Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.

Σκέφτομαι να βάλω ένα τέλος, του Ίαν Ριντ

Σκέφτομαι να βάλω ένα τέλος. Από τη στιγμή που θα εμφανιστεί αυτή η σκέψη, παραμένει. Κολλάει. Αντέχει στον χρόνο. Κυριαρχεί. Ως προς αυτό, δεν μπορώ να κάνω και πολλά. Πιστέψτε με. Δεν φεύγει. Είναι εκεί, άσχετα αν μ’ αρέσει ή όχι. Είναι εκεί όταν τρώω. Όταν ξαπλώνω στο κρεβάτι. Είναι εκεί όταν κοιμάμαι. Εκεί κι όταν ξυπνάω. Είναι εκεί διαρκώς. Διαρκώς. Ο Τζέικ και η φίλη του –που αφηγείται την ιστορία και σκέφτεται να βάλει ένα τέλος στη σχέση τους, αλλά δεν του το έχει πει– πηγαίνουν στην απομονωμένη αγροικία όπου ζουν οι γονείς του. Ύστερα από μια άβολη, και κάπως τρομακτική, βραδιά, παίρνουν τον μακρύ δρόμο της επιστροφής. Όμως, μια παράκαμψη, και ξαφνικά ο εφιάλτης ξεκινά – εκείνη καταλήγει αποκλεισμένη σε ένα έρημο σχολείο από όπου προσπαθεί να ξεφύγει. Με συνεχείς ανατροπές κι ένα τέλος που σου κόβει την ανάσα, ο Ίαν Ριντ σε αυτό το ατμοσφαιρικό ψυχολογικό θρίλερ διερευνά την έννοια της ταυτότητας, βουτά στην άβυσσο του ανθρώπινου ψυχισμού και θέτει ερωτήματα για την ελεύθερη βούληση, την αξία των σχέσεων, τον φόβο και τα όρια της μοναξιάς. 
Διαβάστε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.

Τα εγκλήματα της Αλίκης, του Γκιγέρμο Μαρτίνες

Βραβείο Nadal, 2019 (Ισπανία) Οξφόρδη, 1994. Η Αδελφότητα Λιούις Κάρρολ αποφασίζει να εκδώσει τα ιδιωτικά ημερολόγια του συγγραφέα της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων. Η Κρίστεν Χιλ, μια νεαρή υπότροφος, πηγαίνει να συγκεντρώσει τα αυθεντικά τετράδια και ανακαλύπτει το κλειδί για μια σελίδα που έχει σκιστεί μυστηριωδώς. Η Κρίστεν όμως δεν καταφέρνει να φτάσει με το εύρημά της στη συνεδρίαση της aδελφότητας. Ξεκινάει έτσι μια σειρά από εγκλήματα που έχουν φαινομενικά σκοπό να εμποδίσουν το μυστικό αυτής της σελίδας να βγει στο φως. Τι πραγματικά κρύβεται πίσω από αυτά τα αλλεπάλληλα εγκλήματα; Ποιος και γιατί χρησιμοποιεί το βιβλίο της Αλίκης για να σκοτώνει; Ο διάσημος καθηγητής Λογικής Άρθουρ Σέλντομ, μέλος της Αδελφότητας Λιούις Κάρρολ, και ένας νεαρός φοιτητής Μαθηματικών ενώνουν τις δυνάμεις τους προσπαθώντας να ρίξουν φως στα σκοτεινά σημεία αυτής της πλεκτάνης. Με πρόζα λιτή και ακριβή, ο Αργεντινός συγγραφέας της Ακολουθίας της Οξφόρδης υπογράφει ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα στην παράδοση του Χόρχε Λουίς Μπόρχες και του Ουμπέρτο Έκο.
Διαβάστε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.

~|~|~|~|~|~|~|~|~


Εκδόσεις ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΕΔΙΟ

Κυκλοφορούν 

La casa de papel - Escape book - Το ημερολόγιο του καθηγητή 

Καλώς ήρθατε στο escape book του La casa de papel!Σε ένα escape book ο πραγματικός πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος ο αναγνώστης, αφού καλείται να λύσει όλους τους γρίφους που θα συναντήσει στο βιβλίο για να μάθει σε ποια σελίδα να συνεχίσει την ανάγνωση, καθώς τα κεφάλαια δεν βρίσκονται στη σωστή σειρά. Και αν δεν καταφέρει να απαντήσει στα αινίγματα, υπάρχει η λύση…
Γραμμένο από τη συγγραφική ομάδα της πιο επιτυχημένης σειράς του Netflix, το συναρπαστικό αυτό βιβλίο είναι διαδραστικό και κατορθώνει να μεταφέρει στις σελίδες του τη γοητεία, αλλά και την αγωνία από τη δράση της ξεχωριστής ισπανικής τηλεοπτικής σειράς που έχει κερδίσει χιλιάδες θαυμαστές ανά τον κόσμο. Το σίγουρο είναι ότι ο αναγνώστης θα διασκεδάσει με μοναδικό τρόπο εξιχνιάζοντας τα μυστήρια που ετοίμασε ο «Καθηγητής», ο ιθύνων νους της πιο επιτυχημένης ληστείας όλων των εποχών και ο καλύτερος στην επινόηση παιχνιδιών ευφυΐας. «Τι έπρεπε να κάνω; Φαντάζομαι ότι, αν θέλω να ανοίξω το μεταλλικό κουτί, θα πρέπει να βρω τον κωδικό που κρύβουν η φωτογραφία και το οριγκάμι και να δω σε ποιον αριθμό αντιστοιχεί αυτή η λύση στον κώδικα. Οι ιππότες της νύχτας σε νέες περιπέτειες!»
Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.

Δόξα, του Vladimir Nabokov 

 Ο Μάρτιν Εντελβάις, ένας νεαρός Ρώσος με ρομαντική ψυχή αλλά χωρίς σκοπό στη ζωή, αναγκάζεται να εγκαταλείψει την πατρίδα του μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση. Η μητέρα του, μια αυστηρή αλλά στοργική αριστοκράτισσα, τον στέλνει να σπουδάσει στην Αγγλία, όπου φιλοξενείται από τους Ζιλάνοφ, Ρώσους εμιγκρέδες όπως εκείνος. Ο Μάρτιν πολύ σύντομα ερωτεύεται με πάθος τη μικρή κόρη της οικογένειας, Σόνια, μια κυκλοθυμική, προκλητική και απρόσιτη κοπέλα, που όλες του οι προσπάθειες να την κατακτήσει πέφτουν στο κενό. Ωστόσο, ο ήρωας δεν μπορεί να την ξεχάσει και να καταθέσει τα όπλα της ερωτικής πολιορκίας του, και έτσι μηχανεύεται μια ηρωική και συνάμα παράτολμη και ασυλλόγιστη πράξη για να την εντυπωσιάσει, με την ελπίδα να την κερδίσει.
Η Δόξα είναι μια υπεροχή όσο και παιχνιδιάρικη περιγραφή των μοναδικών μηχανισμών της μνήμης, της φαντασίας και της φαντασίωσης. Μια ιστορία για τον έρωτα
και την ψευδαίσθησή του, ειπωμένη με τρόπο ονειρικό μα εντυπωσιακά ανθρώπινο, γήινο και αληθινό.
Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.

Οκτώ, της Catherine Neville 

Νέα Υόρκη, 1972  Εξειδικευμένη στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αυτοδίδακτη ειδήμων στο σκάκι και στα μαθηματικά, η Κάθριν Βέλις εργάζεται σε μια εταιρεία ορκωτών ελεγκτών λογιστών, μέλος των Μεγάλων Οκτώ. Προτού ταξιδέψει στην Αλγερία για ένα νέο έργο της εταιρείας, η Κάθριν μαθαίνει για τον θανάσιμο κίνδυνο που της επιφυλάσσει το μέλλον από μια μάντισσα που της διαβάζει το χέρι. Λίγο μετά, ένας αντικέρ πλησιάζει την Κατ με μια παράξενη πρόταση: της εμπιστεύεται την πληροφορία πως ένας ανώνυμος πελάτης του προσπαθεί να συγκεντρώσει τα χαμένα κομμάτια μιας ανυπολόγιστης αξίας σκακιέρας, τα οποία εικάζεται ότι βρίσκονται στην Αλγερία. Αν η Κατ καταφέρει να τα φέρει πίσω, η αμοιβή της θα είναι εξαιρετικά γενναιόδωρη.
Νότια Γαλλία, 1790  Η Μιρέιγ ντε Ρεμί και η εξαδέλφη της Βαλεντίν είναι δύο νεαρές δόκιμες μοναχές στο ιστορικό μοναστήρι του Μονγκλάν. Σε μια εποχή όπου ολόκληρη η Γαλλία είναι παραδομένη στις φλόγες της επανάστασης, οι δύο κοπέλες ανυπομονούν να αποτινάξουν τα δεσμά της μοναστικής ζωής, και η επιθυμία τους δεν θα αργήσει να πραγματοποιηθεί. Θαμμένα βαθιά στα θεμέλια του Μονγκλάν βρίσκονται τα πολύτιμα κομμάτια μιας πελώριας σκακιέρας που ανήκε κάποτε στον βασιλιά Καρλομάγνο. Ήξεραν ότι όποιος κατάφερνε να τα αποκτήσει όλα θα γινόταν ο κυρίαρχος ενός παιχνιδιού με απεριόριστες δυνάμεις. Με σκοπό να προστατεύσουν τη σκακιέρα από οποιονδήποτε θα μπορούσε να καπηλευτεί το μυστικό της ανείπωτης δύναμής της, οι δύο νεαρές μοναχές αποφασίζουν να σκορπίσουν τα κομμάτια της σε ολόκληρο τον κόσμο…
Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.

~|~|~|~|~|~|~|~|~

Εκδόσεις GUTENBERG

Η άνοδος του Σάιλας Λάπαμ, του William Dean Howells

Για πρώτη φορά στα ελληνικά!
Ο Σάιλας Λάπαμ, ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος από μια αγροτική περιοχή, μετακομίζει στη Βοστόνη μαζί με τη γυναίκα και τις δύο κόρες του, συνεχίζοντας, σε έναν βαθμό, τον τρόπο ζωής που είχε στο παρελθόν. Όταν όμως οι κόρες του φτάνουν σε ηλικία γάμου αρχίζουν και εκείνος και η γυναίκα του να καλλιεργούν κοινωνικές επαφές με τα «παλιά τζάκια», που τους αντιμετωπίζουν σαν ακαλλιέργητους νεόπλουτους. Η κατασκευή ενός μεγαλύτερου σπιτιού σε αριστοκρατική περιοχή και, κυρίως, ένας παλιός συνέταιρος που γνωρίζει κόλπα «της αγοράς» και η εμπλοκή του Σάιλας σε άγνωστα σε αυτόν χρηματιστηριακά παιχνίδια, θα τον οδηγήσουν στην οικονομική καταστροφή και σε δύσκολα ηθικά διλήμματα. Παράλληλα με την πορεία του Σάιλας παρακολουθούμε την ερωτική περιπέτεια των δύο κοριτσιών του με έναν νεαρό, ο οποίος ανήκει στην παλιά ελίτ της Βοστόνης, αλλά, αντίθετα με ό,τι περιμένει από αυτόν ο κύκλος του, θέλει να δουλέψει και γίνεται υπάλληλος της επιχείρησης Λάπαμ.
Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.

Αντίο τώρα, τα λέμε αύριο, του William Maxwell


Δύο αγόρια μεγαλώνουν αγαπημένα σε μια αγροτική περιοχή. Ένας φόνος και μια αυτοκτονία θα διαλύσουν τη σχέση τους. Ο ένας από τους δύο, ο αφηγητής, θα αναγκαστεί, μισόν αιώνα μετά, να αγγίξει την παλιά πληγή και να αναζητήσει τη λύτρωση πίσω στα χρόνια της αθωότητας και της ενοχής.
Το Αντίο τώρα, τα λέμε αύριο είναι ένα βιβλίο για τις ζωές που αλλάζουν σ’ ένα βράδυ. Κέρδισε το Εθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας των ΗΠΑ (1982) και είναι ένα «από τα 100 επιδραστικότερα μυθιστορήματα της αγγλικής γλώσσας» (BBC). Ο συγγραφέας William Maxwell (1908-2000), ως επιμελητής του New Yorker για 40 χρόνια, υπήρξε μέντορας πολλών συγγραφέων της γενιάς του όπως οι Vladimir Nabokov, Isaac Bashevis Singer, John Updike, J.D. Salinger.
Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.

Σχόλια