BookReview: Η ΥΠΕΡΟΧΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ, της SAMANTHA DOWNING, από εκδόσεις BELL


(Της Γιώτας Βασιλείου)

Η ιστορία τους είναι απλή. Γνωρίστηκαν, ερωτεύτηκαν, παντρεύτηκαν, έκαναν δυο παιδιά. Μια ιστορία όπως εκατομμυρίων άλλων ζευγαριών στον κόσμο. Μέχρι που βαρέθηκαν, το γάμο, τη ζωή τους, ο ένας τον άλλο; Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι αποφάσισαν να βρουν μια κοινή απασχόληση, ένα χόμπι που θα κρατήσει ζωντανό το γάμο τους. Ποιο είναι το χόμπι αυτό; Μα να παγιδεύουν, να βασανίζουν και να σκοτώνουν ανυποψίαστες γυναίκες! 

Όσο ανατριχιαστικό κι αν ακούγεται αυτό, είναι η ιστορία που πραγματεύεται στο «Η υπέροχη γυναίκα μου» η Samantha Downing. Μια ιστορία που με έκανε να βλέπω τους γείτονές μου με άλλο μάτι. Η αφήγηση της ιστορίας γίνεται με τη «φωνή» του συζύγου, του οποίου το αληθινό όνομα δεν το μαθαίνουμε ποτέ.  Μας εξιστορεί βήμα-βήμα το πώς η σύζυγός του Millicent κι ο ίδιος γνωρίστηκαν και πώς η σχέση τους εξελίχθηκε από κοινότυπος συζυγικός βίος, σε ένα  δολοφονικό παιχνίδι. 

Η πλοκή άκρως ανατρεπτική και γεμάτη συναρπαστικές σκηνές. Η αγωνία βαράει τα κόκκινα. Ο χαρακτήρες καλοσχεδιασμένοι, ευφυείς, χειριστικοί, σκοτεινοί κι αρκούντως ενοχλητικοί. Όλα εκείνα τα στοιχεία δηλαδή που χαρακτηρίζουν ένα πετυχημένο ψυχολογικό θρίλερ. Αν και η γραφή της είναι ακόμη ανώριμη κι απλοϊκή, η συγγραφέας έχει κάνει μια αξιόλογη δουλειά, η οποία ξεναγεί το μυαλό του αναγνώστη στην τρέλα μιας διαφορετικής αγάπης. Μια άγρια βόλτα στον ψυχισμό των ηρώων, με μικρά και μεγάλα μυστικά και σε ένα τέλος που δεν το είδα ποτέ να έρχεται. Η Downing επέλεξε ένα σκοτεινό και μακάβριο θέμα και κατάφερε να το μετατρέψει σε μια απολαυστική ιστορία, χωρίς να επικεντρωθεί σε τρομακτικές και φρικιαστικές λεπτομέρειες, τις οποίες όμως αφήνει να εννοηθούν. Τα κεφάλαια μικρά και περιεκτικά, έκλειναν τα περισσότερα σε ένα μικρό cliffhanger, αφήνοντας ερωτήματα τα οποία δε θα απαντηθούν παρά αρκετά κεφάλαια πιο κάτω.  

Έξυπνο, έντονο, σκοτεινό, περίπλοκο αλλά σίγουρα πρωτότυπο και συναρπαστικό, το «Η υπέροχη γυναίκα μου» είναι ότι χρειάζεστε αυτό το καλοκαίρι για να περάσετε καλά! Σας το προτείνω.

Καλές αναγνώσεις!

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ



Σχόλια