Book Review: ΘΑΝΑΣΙΜΗ ΚΛΗΣΗ, του Chris Carter, από εκδόσεις BELL


(Της Γιώτας Βασιλείου)

Ας παίξουμε ένα παιχνίδι…

Φαντάσου ότι λαμβάνεις μια βιντεοκλήση από κάποιο πολύ αγαπημένο σου πρόσωπο, που θες πολύ να του μιλήσεις. Τι κάνεις;

Το σηκώνεις περιχαρής, ε;

Τότε όμως λαμβάνεις μια τεράστια έκπληξη! Το αγαπημένο σου πρόσωπο είναι αιχμάλωτο και έρμαιο στα χέρια ενός ψυχασθενή, ο οποίος σου δίνει μόλις μερικά δευτερόλεπτα για να απαντήσεις σε δυο ερωτήσεις! Τι κάνεις;

Τι κάνεις; 

Απαντάς;

Μα αν κάνεις λάθος, ο θάνατος του αγαπημένου σου μα και ο δικός σου, είναι μονόδρομος!

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ;

Ανατριχιαστικό όπως όλα τα βιβλία του Chris Carter, το «Θανάσιμη κλήση» είναι και πολύ επίκαιρο, αφού πραγματεύεται την ανησυχία για την ασφάλεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ντετέκτιβ Χάντερ και ο συνεργάτης του ο Γκαρσία βρίσκονται σε μια πολύ δύσκολη υπόθεση, όπου ο δολοφόνος αφήνει μηδενικά ίχνη και είναι απίστευτα βάναυσος. Τι συνδέει τα θύματα και πώς τα επιλέγει; Ποιος θα είναι ο επόμενος. Κάθε δολοφονία είναι ιδιαίτερα αιμοσταγής και οι περιγραφές πολύ περιγραφικές. Ειλικρινά πιστεύω πως αυτή τη φορά ο Κάρτερ ξεπέρασε τον εαυτό του στην περιγραφή των φρικιαστικών λεπτομερειών. Ακόμα κι εγώ που αγαπώ την εικονοπλαστική του δεινότητα, κάποιες στιγμές ένιωσα άσχημα. 

Όπως και στα προηγούμενα 7 βιβλία της σειράς, έτσι κι εδώ έχουμε σύντομα κεφάλαια, με μικρούτσικα cliffhαngers σε καθένα από αυτά, ιστορία με πολλαπλά νοήματα και πολλές εκπλήξεις κατά την εξέλιξη της πλοκής. Παρ’ όλ’ αυτά θα πω ότι κάτι μου έλλειπε από την ιστορία. Δεν έχω εντοπίσει ακριβώς τι απλά ένιωσα ότι κάτι περισσότερο ήθελα.

Όπως και να έχει όμως «Θανάσιμη κλήση» είναι ένα γρήγορο κι ανατρεπτικό αστυνομικό μυθιστόρημα, που με  κράτησε καθηλωμένη από την πρώτη μέχρι την τελευταία του σελίδα! Φυσικά και προτείνεται!

Καλές αναγνώσεις!

Διαβάστε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.



Σχόλια