Book Review: ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ, του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΑΜΤΣΙΟΥ, από εκδόσεις BELL

(Της Γιώτας Βασιλείου)

Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα κάθε φορά που ολοκληρώνω ένα βιβλίο Έλληνα συγγραφέα και η αίσθηση που μου αφήνει είναι τόσο ευχάριστη. Τα βιβλία του Γιώργου με τους «Ευγενείς Άγριους» τα διάβασα ελαφρώς ανακατωμένα, ξεκινώντας με το τρίτο της σειράς, μετά τα δυο πρώτα και τέλος το τέταρτο και το πέμπτο. Παρόλο λοιπόν που δεν τα πήρα με τη σειρά δε μπόρεσα να μην παρατηρήσω την εξέλιξη στη γραφή του. Μέστωσε κι ωρίμασε η πένα του Γιώργου. Κάθε νέο του πόνημα είναι μια ακόμη επιτυχία!

Στο «Ένα με το σκοτάδι» λοιπόν, έχουμε ένα καθαρόαιμο αστυνομικό θρίλερ, με πρωτότυπα φονικά και λύσεις στα μυστήρια που ξεφεύγουν από την πεπατημένη. Ευφάνταστη και ιλιγγιώδης πλοκή που ξετυλίγεται μέσα από μικρά κεφάλαια, κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο. Οι πρωταγωνιστές ακόμα πιο καλοσχεδιασμένοι, ακόμα πιο ρεαλιστικοί, ακόμα πιο ανθρώπινοι. Η ιστορία ρέει όμορφα χωρίς κοιλιές και χωρίς περιττά λόγια που κουράζουν. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η τελευταία αράδα του βιβλίου που με άφησε με το στόμα να χάσκει ανοιχτό!

Είναι δεδομένο πλέον ότι ο Γιώργος Δάμτσιος ανήκει πλέον στους αγαπημένους μου συγγραφής αστυνομικής λογοτεχνίας και περιμένω με αγωνία το επόμενο, γιατί το «Ένα με το σκοτάδι» με άφησε σε αναμμένα κάρβουνα!

Καλές αναγνώσεις

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ή να αγοράσετε το βιβλίο εδώ.

Photo credits: news.gr 


Σχόλια