Book Review: ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΑΝΟΔΑΣΟΣ, της Αγγελικής Ζούμπου, από ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

(Της  Κατερίνας Τσαμπά)

Το βιβλίο της Αγγελικής το πήρα πριν κυκλοφορήσει. Με προπαραγγελία. Δεν ήξερα τη γραφή της, παρότι είχαμε ήδη συνεργαστεί. Όταν παίρνω βιβλίο πρωτοεμφανιζόμενου/ης συγγραφέα/ως δεν το κρύβω ότι συνήθως είμαι λίγο επιφυλακτική. Επίσης, όταν διαβάζω προσπαθώ να μην το κάνω με την ιδιότητα του writing coach για να μπορώ να έχω μια πιο «αγνή» ανάγνωση. Δεν το αποφεύγω πάντα και δεν μου έχει βγει σε κακό κιόλας.

Το συγκεκριμένο βιβλίο με συνεπήρε από τις πρώτες του (λίγες) σελίδες! Κι αυτό ήταν η πρώτη επιτυχία της συγγραφέως. 

Συνέχισα να το διαβάζω και διαπίστωνα λέξη λέξη, γραμμή γραμμή, σελίδα σελίδα ότι αυτή η ιστορία ήταν καλή ως ιδέα και ωραία στημένη!

Πρωτοπρόσωπη γραφή με εμβόλιμες αφηγήσεις ενός τρίτου –του δολοφόνου ίσως;− και το στοίχημα είχε τεθεί με ρίσκο μεγάλο! Όμως η συγγραφέας το κέρδισε επάξια και βγήκε κερδισμένη 100%!

Μια δολοφονία, ένας σύζυγος, δύο συνεργάτες, μια ιδιόρρυθμη ντετέκτιβ έρχονται να συνθέσουν την ιστορία, να την πλέξουν όμορφα και να σε βάλουν, εσένα αναγνώστη, να αναρωτηθείς “τι στο καλό γίνεται;”

Δεν μπαίνει τίποτα περιττό, όλα έχουν τη σημασία τους. Σου δίνει πολύ εύστοχα τα στοιχεία η συγγραφέας αλλά δεν πάει το μυαλό σου τι συμβαίνει τελικά. Οι χαρακτήρες είναι στιβαροί, δεν παρεκκλίνει κανένας τους από τα χαρακτηριστικά που σου αναφέρει.

Η ικανότητα της συγγραφέως πάει και ένα βήμα παρακάτω, περιπλέκοντας και στοιχεία από ενεργειακές θεραπείες, ψυχολογία και πνευματικότητα και παρότι μπορεί να σε ξαφνιάζουν διαπιστώνεις ότι όλα έχουν τη σημασία τους.

Το βιβλίο έχει πάρει περίοπτη θέση στη βιβλιοθήκη μου και είστε δεν είστε fan του αστυνομικού, το συστήνω ανεπιφύλακτα! 

Το βιβλίο της Αγγελικής Ζούμπου «Έγκλημα στο Καστανόδασος» μπορείτε να το βρείτε εδώ.


Σχόλια