Book Review: ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΑ ΤΕΙΧΗ και ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΑ ΤΕΙΧΗ ΦΙΑΝΚΕΤΟ, της ΕΛΕΝΗΣ ΣΙΝΤΟΥ από ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΚΥΣΤΗΣ

 

(Της Κατερίνας Τσαμπά)

Όταν ξεκίνησα να διαβάζω το πρώτο βιβλίο της Ελένης Σίντου, το Αδαμάντινα Τείχη, ενθουσιάστηκα από την πρώτη του σελίδα καθώς η γραφή της έρεε σαν νεράκι και οι σκηνές εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια μου κυριολεκτικά. Φάνηκε πολύ γρήγορα ότι η συγγραφέας έχει κάνει έρευνα, έχει ψάξει, διαβάσει και καταγράψει πολλές πληροφορίες που τις παραθέτει στο βιβλίο φτιάχνοντας την ιστορία της. 

Το βιβλίο αυτό διαδραματίζεται στην Ουκρανία, όπου πηγαίνει η Bell Jefferson μύστικη πράκτορας της CIA να αναλάβει να παρακολουθεί την κατάσταση. Ξεσπάει στο μεταξύ ο πόλεμος και οι συνθήκες δυσκολεύουν. Έχει ήδη γνωριστεί με τον πρόεδρο της χώρας τον οποίο και ερωτεύεται κεραυνοβόλα κάτι που όμως δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία της μιας και είναι συνηθισμένη να είναι ελεύθερη και να μη δεσμεύεται. Ο έρωτας τη φτάνει σε ακραίες καταστάσεις που θα την αλλάξουν αλλά όχι χωρίς να την πονέσουν. Άλλωστε ποια αλλαγή δεν εμπεριέχει πόνο; Αυτά μας τα παρουσιάζει η συγγραφέας με έντεχνο τρόπο, επιτυγχάνοντας να φτιάξει χαρακτήρες γερούς, μια ιστορία με καταιγιστική −κινηματογραφική θα έλεγα− δράση και μια υπόθεση γεμάτη ανατροπές. 

Η πένα της εξαιρετική. Το βιβλίο το ρούφηξα κυριολεκτικά. 

Είχα ήδη αποκτήσει το δεύτερο βιβλίο, Αδαμάντινα Τείχη Φιανκέτο, το οποίο διαβάζεται και μόνο του. Έχει τους ίδιους ήρωες στις ζωές των οποίων η συγγραφέας καταφέρνει να σε βάλει και να καταλάβεις τι προηγήθηκε. 

Το δεύτερο, λοιπόν, βιβλίο των Αδαμάντινων τειχών με εξέπληξε για μια ακόμα φορά ευχάριστα. Οι γνώσεις αυτής της κοπέλας είναι εκπληκτικές, τη θαύμασα απεριόριστα και σε αυτό της το βιβλίο. 

Η υπόθεση εδώ είναι διαφορετική. Μια υποβόσκουσα απειλή υπάρχει εναντίον του Προέδρου της Ουκρανίας και η περίφημη μυστική πράκτορας Bell καλείται να βρει την άκρη. Ίντριγκες, πλεκτάνες, προδοσίες, ένας χαμός κυριολεκτικά. 

Η Bell όμως είναι στυγνή επαγγελματίας και η συγγραφέας μέσα από τις σκηνές δράσεις μάς δείχνει πώς τα καταφέρνει να βγει νικήτρια αλλά όχι αλώβητη.

Και τα συναισθήματα, όπως και στο πρώτο, σκάνε το ένα μετά το άλλο. Από συγκίνηση σε θυμό κι από θυμό σε λύτρωση. Με τι τίμημα όμως;

Δύο διαμάντια βρίσκονται στη βιβλιοθήκη μου και εύχομαι να αποκτήσουν τη θέση και στη δική σας. Αξίζουν!


Βρείτε τα Αδαμάντινα Τείχη εδώ

Βρείτε τα Αδαμάντινα Τείχη Φιανκέτο εδώ.

Διαβάστε τη συνέντευξηπου παραχώρησε η Ελένη στην Κατερίνα.

Δείτε περισσότερα βιβλία των Εκδόσεων Ελκυστής εδώ.


Σχόλια