BOOK REVIEW: ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ του ΜΙΧΑΛΗ ΔΟΥΚΑ και Ο ΔΡΑΚΟΣ της ΚΑΙΤΗΣ ΔΡΟΣΙΝΗ από Εκδόσεις ΕΛΚΥΣΤΗΣ



Λίγες μέρες πριν, εν μέσω χαμού ανακαίνισης, διάβασα δύο τζουρίτσες βιβλία από Εκδόσεις Ελκυστής. Τη συλλογή διηγημάτων «12 χρώματα» του Μιχάλη Δούκα και τη νουβέλα «Ο δράκος» της Καίτης Δροσίνη. Και τα δυο μικρά, ευανάγνωστα και με ωραία κεντρική ιδέα. 

ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ του ΜΙΧΑΛΗ ΔΟΥΚΑ

Η συλλογή διηγημάτων του κ. Δούκα καταπιάνεται με θέματα που αφορούν όλους μας: αγάπη, προδοσία, θάνατος, γηρατειά και άλλα πολλά. Η κάθε ιστορία είναι εξ αρχής συνδεδεμένη με ένα χρώμα που ο συγγραφέας εξηγεί τι συμβολίζει. Τη βρήκα ευφάνταστη ιδέα αυτήν. Οι ιστορίες δυνατές, μπορώ να πω μερικές ότι ήταν σαν γροθιά στο στομάχι. Ήταν μερικές ευχάριστες ώρες ανάγνωσης για μένα.

Ο ΔΡΑΚΟΣ της ΚΑΙΤΗΣ ΔΡΟΣΙΝΗ

Η νουβέλα της κ.Δροσίνη είναι μια αστυνομική ιστορία. Δείχνει μια παρέα νεαρών που κάνουν πάρτι και κάποια στιγμή ανακαλύπτουν το πτώμα μιας φίλης τους. Ο αστυνομικός που αναλαμβάνει την υπόθεση είναι σκληρός και δε θα ησυχάσει αν δεν βρει την άκρη. Η κεντρική ηρωίδα, η Ανδριάνα, βλέπει αργότερα κι άλλη μία φίλη της να δολοφονείται και πλέον τρομοκρατείται αλλά δεν το βάζει ούτε κι αυτή κάτω. Δυναμική στον χαρακτήρα της θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη για τις φίλες της. Τα καταφέρνει. Το καλό νικά και εδώ αλλά ο ένοχος μας βάζει σε σκέψεις. Τι τον οδήγησε στον φόνο;

Κι αυτό το διάβασα σε χρόνο ρεκόρ. Εύχομαι να τα απολαύσετε.

Καλές αναγνώσεις.

Τα βιβλία τα βρίσκετε εδώ:

 

 

Σχόλια