Book Review: ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ, της ΝΑΤΑΣΑΣ ΧΑΣΙΩΤΗ από MEDITERRABOOKS

(Της Κατερίνας Τσαμπά)

Το βιβλίο “Αδιάφοροι Κολυμβητές” είναι το 5ο βιβλίο της κ. Χασιώτη. Είναι ένα δυνατό ψυχογράφημα χαρακτήρων. Υπάρχει επίσης και μία αρκετά γερή δόση μυστηρίου να πλανάται στον αέρα από κάποιο μυστικό που κρατάει χρόνια. 

Είμαστε σε κάποιο νησί (δε διευκρινίζεται σε κανένα σημείο ποιο είναι). Το νερό δεσπόζει σε όλη την ιστορία. Η κολύμβηση επίσης. Διόλου τυχαίος ο τίτλος.

Ένα παντρεμένο ζευγάρι, η Δανάη και ο Αντρέας, παλεύει να βρει τις ισορροπίες τους. Ο Αντρέας έχει μια κόρη από τον πρώτο του γάμο η οποία περνάει τις διακοπές της μαζί τους. Μόνο που στην αρχή είναι μόνη με τη Δανάη. Η Δανάη ως μποέμ τύπος δεν της αρέσει πολύ αυτή η ξαφνική ευθύνη αν και τα πάει καλά με την προγονή της. Η Λούσυ, από την άλλη, ως έφηβη θέλει να ζήσει στο έπακρον τις μέρες της εκεί. Φλερτάρει, ερωτεύεται, επιδιώκει να περάσει όσο καλύτερα γίνεται. Η υπόθεση γύρω από το μυστικό ξετυλίγεται σιγά σιγά όταν η Δανάη συλλέγει πληροφορίες με τη βοήθεια ενός φίλου της. Προσπαθεί να καταλάβει και εκεί αρχίζει το μυστήριο να μας εξάπτει την περιέργεια. Τι συνέβη με την οικογένεια του Αντρέα; 

Στο μεταξύ ο Αντρέας απουσιάζει στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας και όταν εμφανίζεται μοιάζει να μην είναι πολύ κοντά στην κόρη του. Η Ρουθ, μητέρα της Λούσυ, εμπλέκεται μόνο για να δείξει την ειρωνεία της προς τη Δανάη και την αυστηρότητά της προς τη Λούσυ αλλά στην πορεία ανακαλύπτουμε και τη σύνδεση με τους ήρωες, που ξαφνιάζει. 

Όλη η ιστορία κινείται στο τώρα και στο πριν, στο πώς συνδέθηκαν οι ήρωες μεταξύ τους. Έχουμε κι άλλους χαρακτήρες όπως: Η κυρία που φροντίζει το σπίτι, οι φίλοι του ζευγαριού που έρχονται για ένα Σαββατοκύριακο στο νησί, οι γείτονες, η μητέρα της Δανάης. Και παρότι πολλοί οι χαρακτήρες δεν μπερδεύεσαι καθόλου. Αυτό είναι κάτι που θαύμασα στη συγγραφέα.

Η αποκάλυψη του μυστικού έρχεται να κλονίσει τους πάντες. Η ανατροπή στο τέλος ήταν το ιδανικότερο κλείσιμο για την ιστορία αυτή.

Τέλος, το βιβλίο αυτό με προβλημάτισε αρκετά. Καταπιάνεται με αρκετά θέματα όπως απιστία, εφηβεία, παρέες, μοναξιά, μοναχικότητα, μυστικά και πόσο κακό κάνουν. Ως γνωστή φιλαλήθης το μήνυμα που έλαβα από το βιβλίο με έκανε να το αγαπήσω. Θα καταλάβετε όταν το διαβάσετε.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα και μπορείτε να το ανακαλύψετε εδώ


 

Σχόλια