Book Review: Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, του DAVID FENNELL, από εκδόσεις BELL

 

(Της Γιώτας Βασιλείου)

Αυτό ακριβώς το είδος θρίλερ χρειαζόμουν, τη στιγμή που ξεκίνησα να διαβάζω το συγκεκριμένο βιβλίο. Και η αλήθεια είναι ότι όταν διάβασα για πρώτη φορά την υπόθεση του, δεν έβλεπα την ώρα να έρθει στα χέρια μου και ευτυχώς όταν αυτό έγινε, δε με απογοήτευσε. Αντίθετα μάλιστα.

Το αστυνομικό θρίλερ του David Fennell «Η Τέχνη του Θανάτου» ακολουθεί την επιθεωρήτρια Γκρέις Άρτσερ και τον αρχιφύλακα Χάρι Κουίν, καθώς τρέχουν σε ένα αγωνιώδη αγώνα δρόμου, προκειμένου να συλλάβουν έναν κατά συρροή δολοφόνο πριν αυτός σκοτώσει ξανά. Η «πετριά» του συγκεκριμένου δολοφόνου είναι ότι την έχει δει… καλλιτέχνης και εμφανίζει τα θύματά του ως «έργα τέχνης» μέσα σε γυάλινες προθήκες, σε διάφορα εμβληματικά σημεία του Λονδίνου. Με δεδομένο ότι η Άρτσερ υπήρξε και η ίδια θύμα ενός μανιακού πριν από δυο δεκαετίες περίπου, είναι ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένη κι έτσι μαζί με το συνεργάτη της κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τον συλλάβουν. Αυτό όμως που αγνοούν είναι ότι ο φονιάς έχει βάλει στο στόχαστρο την ίδια την επιθεωρήτρια, την οποία μάλιστα στοχεύει να κάνει το «αριστούργημά» του.

Με πρόζα λιτή κι απέριττη ο David Fennell ξεδίπλωσε την πλοκή του με γρήγορες ταχύτητες και με κράτησε σε αναμμένα κάρβουνα στο μεγαλύτερο μέρος της ανάγνωσης. Η υπόθεση του βιβλίου μου άρεσε πολύ. Βασικά ήταν ακόμα καλύτερη από ό,τι αρχικά περίμενα! Η αλήθεια είναι πως δε μου έκανε έκπληξη η αποκάλυψη του δολοφόνου, ωστόσο μετά τα τόσες εκατοντάδες θρίλερ που έχω διαβάσει, παραξενεύομαι όταν δεν βρίσκω το δολοφόνο και όχι όταν τον βρίσκω. Ομολογουμένως όμως, ο συγκεκριμένος ήταν ένας από τους πιο τρομακτικούς τύπους που έχω συναντήσει ποτέ στα αναγνωστικά μου ταξίδια. Τέλος, το φινάλε ήταν όλα τα λεφτά! Η τρίχα κάγκελο!  

Φαν του Χρηστάκη του Κάρτερ ενωθείτε! Δεν χρειάζεται να περιμένετε πότε θα βγάλει καινούργιο βιβλίο ο αγαπημένος μας. Τώρα έχετε να περιμένετε τον Δαβίδ τον Φένελ στο ενδιάμεσο!

Καλές αναγνώσεις!

Θα βρείτε το βιβλίο εδώ.

Photo credits: Andy Warhol

Σχόλια