BOOK REVIEW: ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ του Δρα ΑΓΓΕΛΟΥ ΡΟΔΑΦΗΝΟΥ από εκδόσεις Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ


 (Της Κατερίνας Τσαμπά)

Είναι γνωστή η αγάπη μου για τα βιβλία αυτοβελτίωσης και τα αναζητώ συχνά. Κάποια από αυτά χρειάζονται μελέτη, κάποια πραγματεύονται δύσκολα θέματα και υπάρχουν και εκείνα που σου μαθαίνουν ενώ εσύ διασκεδάζεις διαβάζοντάς τα. Το βιβλίο του Δρα Άγγελου Ροδαφηνού «Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι» ανήκει στην τελευταία κατηγορία. Δεν ήταν λίγες οι φορές που χαμογέλασα κι άλλες τόσες που γέλασα με την καρδιά μου. Με αυτόν τον τρόπο μου έμειναν οι πληροφορίες και τώρα μένει να τις βάλω σε εφαρμογή ώστε να μετατραπούν σε γνώση.

Η γλώσσα του Δρα Ροδαφηνού είναι εξαιρετική, απλή, κατανοητή, παιχνιδιάρικη ενίοτε. Σου τραβάει συνεχώς το ενδιαφέρον. Είναι κυριολεκτικά δίπλα σου και σου τραβά το μανίκι να του δώσεις προσοχή και εσύ απλώς είσαι εκεί, παρών και παρούσα, στο κείμενό του. Κι αυτά που σου λέει είναι εξαιρετικά!

Υπάρχει θετικό άγχος; Πώς συνδέεται πραγματικά αυτό με τις ασθένειες; Ξέρετε ότι το άγχος μπορεί να επηρεάσει το μυοσκελετικό μας σύστημα; 

Από τι εξαρτάται άραγε το άγχος; Από τη διάθεσή μας; Ναι, λέει ο συγγραφέας κι εγώ συμφωνώ. Δύο οι παράγοντες που επηρεάζουν το άγχος. Τα χημικά μας και οι σκέψεις μας. Μπορούμε να τα ελέγξουμε; Ω, ναι!

Λέει ο συγγραφέας σε ένα σημείο: “Έχει υπολογιστεί ότι κάνουμε καθημερινά 60000 σκέψεις”. Και λίγο παρακάτω: “Πρέπει λοιπόν να προσέχουμε πολύ τον εσωτερικό μας διάλογο, για να μην τρακάρουμε με τον… εαυτό μας”.

Επίσης, αναφέρει ότι τα πιο εκλεκτά μαθήματα μας τα έδωσαν οι κακές εμπειρίες μας, οι αρνητικές. Πόσο σωστό. 

Πώς αντιδρούμε όταν είμαστε αγχωμένοι; Τι χρειάζεται να κάνουμε τότε; Υπάρχουν υγιείς και μη υγιείς αντιδράσεις. Στο βιβλίο γίνεται μια εξαιρετική ανάλυση, διασκεδαστική. Με παραδείγματα, ιστορίες και ασκήσεις. Επίσης, μας μαθαίνει τη μέθοδο Ro (Rodafinos ντε) και βήμα βήμα μάς δείχνει πόσο βατό είναι τελικά να αλλάξουμε τον τρόπο που βλέπουμε τη ζωή μας. Γιατί τελικά αυτή είναι η λύση και αυτή είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη μέχρι στιγμής!

Το βιβλίο είναι ένα εκπληκτικά διασκεδαστικό ανάγνωσμα! Ένας πολύτιμος οδηγός αντιμετώπισης του στρες, βελτίωσης της καθημερινότητάς μας και των σχέσεών μας. Ένα βιβλίο για την ίδια τη ζωή.

Τελικά ποιοι είναι οι ηλίθιοι; 

Το συστήνω ανεπιφύλακτα.

Το βρίσκετε εδώ.


Σχόλια