Book Review: Ο ΛΕΥΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ, του JUAN GÓMEZ-JURADO, από εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟ

 

(Της Γιώτας Βασιλείου)

Αν είναι να με ξενυχτάει κάτι, θέλω να είναι κάτι τέτοιες βιβλιάρες! Και «Ο Λευκός Βασιλιάς» με ξενύχτησε όχι ένα αλλά δυο βράδια στη σειρά αλλά χαλάλι του! Θα το ξαναέκανα άνετα!

 Όπως μάλλον ήδη ξέρετε, «Ο Λευκός Βασιλιάς» είναι το τρίτο και τελευταίο μέρος της συναρπαστικής τριλογίας "Reina Roja" του Ισπανού συγγραφέα Juan Gómez-Jurado. Τα δύο πρώτα είναι το ομότιτλο «Η Κόκκινη Βασίλισσα» και το δεύτερο  «Η Μαύρη Λύκαινα». 

Το τρίτο βιβλίο της σειράς συνεχίζει την ιστορία της Αντόνια Σκοτ και του Γιον Γκουτιέρεζ, δύο αταίριαστων χαρακτήρων που συνεργάζονται για να λύσουν ένα μυστήριο που απειλεί την Ισπανία. Η Αντόνια, μια ιδιοφυΐα με υψηλό IQ και τραυματικό παρελθόν, συνεχίζει να παλεύει με τους δαίμονές της, ενώ ο Γιον, ένας αστυνομικός με προβληματική προσωπική ζωή, προσπαθεί να βρει ισορροπία ανάμεσα στην καριέρα και την οικογένειά του. Η δυναμική μεταξύ των δύο χαρακτήρων είναι συναρπαστική, γεμάτη ένταση, χιούμορ και τρυφερότητα. 

Σε αυτό το τρίτο μυθιστόρημα η ιστορία ξεκινά με μια σειρά από φόνους που φαίνεται να συνδέονται με μια μυστική οργάνωση που ονομάζεται «Λευκός Βασιλιάς». Η Αντόνια και ο Γιον αναλαμβάνουν να εξιχνιάσουν την υπόθεση, όμως σύντομα βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια επικίνδυνη συνωμοσία που απειλεί να αποσταθεροποιήσει την Ισπανία.

Ο Gómez-Jurado διατηρεί το γρήγορο και καταιγιστικό ύφος γραφής που τον χαρακτήριζε και στα προηγούμενα βιβλία. Η αφήγηση είναι ζωντανή, σασπένς και ανατροπές, κρατώντας τον αναγνώστη σε εγρήγορση μέχρι την τελευταία σελίδα. Η δράση εκτυλίσσεται σε διάφορες τοποθεσίες στην Ισπανία, από τη Μαδρίτη έως τη Βαρκελώνη, προσδίδοντας στην ιστορία μια αίσθηση αυθεντικότητας. Η γλώσσα είναι απλή και κατανοητή, ενώ ο συγγραφέας ζωγραφίζει κυριολεκτικά με τις λέξεις, ζωντανεύοντας τις σκηνές και βυθίζοντάς μας στον κόσμο της ιστορίας.

Η πλοκή του «Λευκού Βασιλιά» είναι περίπλοκη και γεμάτη με απρόσμενες εξελίξεις που ανατρέπουν τα δεδομένα και κρατούν τον αναγνώστη σε αγωνία. Εξυφαίνει ένα δίκτυο μυστηρίου και ίντριγκας, με πολλαπλές αφηγηματικές γραμμές που συγκλίνουν σε ένα εκρηκτικό φινάλε. 

Συμπέρασμα; «Ο Λευκός Βασιλιάς είναι ένα συναρπαστικό θρίλερ που καθηλώνει από την πρώτη σελίδα. Όμως θα σας πρότεινα να μην παραλείψετε να διαβάσετε προηγουμένως τα δυο πρώτα της τριλογίας, γιατί μόνο τότε θα έχετε σφαιρική εικόνα για τους δυο πρωταγωνιστές. Και να είστε σίγουροι πως θα τους λατρέψετε. Σας το υπογράφω!

Βρείτε τα βιβλία εδώ και ροκανίστε τα!

Καλές αναγνώσεις!

👉Photo created with A.I. 







Σχόλια