ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Η ΑΝΑΚΡΙΣΗ, του Ηλία Μαγκλίνη

Πώς φτάνει κανείς στη λύτρωση; Με τη σιωπή ή με την εξομολόγηση;

Σύνοψη:

Η Μαρίνα είναι µία οργισμένη καλλιτέχνις, µία ηδονοθήρας που πασχίζει να δραπετεύσει από την εμμονή της µε τον σωματικό και ψυχικό βιασμό που υπέστη ο πατέρας της στα κολαστήρια της ΕΑΤ/ΕΣΑ. Καμβάς της τέχνης της και σάκος του μποξ το σώμα της, το οποίο βασανίζει η ίδια εξαιτίας των διατροφικών της διαταραχών. Όταν αποφασίζει να υποβάλει τον πατέρα της σε µια νέα άτυπη ανάκριση, έρχεται η στιγμή της μεγάλης σύγκρουσης. 
Μια ιδιότυπη ματιά στην Αθήνα του σήμερα, µε αναδρομές στα σκοτεινά χρόνια της δικτατορίας.

Μια φρέσκια, σπαρταριστή, καθαρή ανάγνωση, καθόλου φορτισμένη πολιτικά, καθόλου νοσταλγική, καθόλου αφοριστική. Ο συγγραφέας δεν χαρίζεται σε κανέναν, ούτε σε βασανιστές ούτε σε θύματα. Εξάλλου οι ήρωές του είναι συνεχώς και τα δύο: θύματα και βασανιστές.

Το βιβλίο που πρωτοκυκλοφόρησε το 2008 αποσπώντας διθυραμβικά σχόλια από τη λογοτεχνική κριτική μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Πορτοκαλάκη και θα προβληθεί στις αίθουσες το 2020.

Αγοράστε το βιβλίο εδώ!






ΜΑΡΤΥΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ, του Μάκη Τσίτα


Η ζωή ενός ανθρώπου που παραπαίει ανάμεσα στο μεγαλείο και την κατάντια, στην αγάπη και το μίσος.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 2014

Σύνοψη:

Τον λένε Χρυσοβαλάντη και σ’ αυτό το βιβλίο μάς αφηγείται, με πολύ χιούμορ και σουρεαλιστικές πινελιές, την πονεμένη ιστορία του. Είναι πενήντα ετών, αγα­θός και θεοσεβούμενος, και ζει στην Αθήνα λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Έχει ταλαιπωρηθεί πολύ από εργοδότες, κληρικούς, γυναίκες, ακόμα και από την ίδια του την οικογένεια. Είναι άνεργος κι αυτό κάνει το δράμα του διπλό, καθώς όλοι γύρω του έχουν δουλειές και μάλιστα καλοπληρωμένες – βρισκόμαστε στην εποχή της επίπλαστης ευμάρειας. Λατρεύει τις γυναίκες κι ας μιλάει με απόλυτο τρόπο γι’ αυτές, αγαπάει τους συνανθρώπους του κι ας καταφέρεται διαρκώς εναντίον των ξένων…  

Ο Μάκης Τσίτας γράφει σε πρώτο πρόσωπο για τη ζωή ενός ανθρώπου που παραπαίει ανάμεσα στο μεγαλείο και την κατάντια, στην αγάπη και το μίσος, με μεγάλη διο­ρατικότητα για την κρίση που ενέσκηψε κατόπιν στην Ελλάδα.

Αγοράστε το βιβλίο εδώ!





Η ΜΑΓΙΚΗ ΠΥΞΙΔΑ, του Πολ Μακάρτνεϊ

Της πυξίδας η βελόνα θα γυρίσει, περιπέτεια μαγική θα ξεκινήσει! Μια συναρπαστική περιπέτεια από τον θρυλικό Πολ Μακάρτνεϊ των Beatles.

Σύνοψη:

Ένας ατρόμητος παππούς εξερευνητής, τέσσερα εγγόνια πρόθυμα να τον ακολουθήσουν παντού και μια μαγική πυξίδα που επιφυλάσσει ένα σωρό περιπέτειες! Διασχίστε μαζί τους εξωτικές θάλασσες καβάλα στη ράχη ιπτάμενων ψαριών, καλπάστε σε άνυδρες κοιλάδες πλάι σε καουμπόηδες και βουβάλια και τρέξτε να γλιτώσετε από ορμητικές χιονοστιβάδες ψηλά στα ελβετικά βουνά!

Μια μαγική περιπέτεια από τον θρυλικό Πολ Μακάρτνεϊ, που θα ταξιδέψει τους μικρούς αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο, πριν τους στείλει στα κρεβατάκια τους για ύπνο!

Αγοράστε το βιβλίο εδώ!





ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΓΗΣ, των Πασκάλ Κονισελά, Πασκάλ Μονζοβάν

Μέχρι τη Μαύρη Γη και την Αφρική θα φτάσουν ο Τεό και η Λεονί για να βρουν την απάντηση σε όλες τους τις ερωτήσεις!

Στην τρίτη τους περιπέτεια, το μαγικό περιδέραιο στέλνει τον Τεό, τη Λεονί και τον Λεονάρντο ντα Βίντσι στην καρδιά μιας ναυμαχίας μεταξύ πειρατών στην Καραϊβική! Ευτυχώς, οι φίλοι μας καταφέρνουν να ξεφύγουν σώοι και αβλαβείς και συναντούν τον καπετάνιο Τόμας Τιου. Μαζί του θα διασχίσουν τον Ατλαντικό ωκεανό, για να φτάσουν ως τη Μαύρη Γη στην Αφρική. Σύμφωνα με τα λόγια μιας γριάς μάγισσας, εκεί θα βρουν σίγουρα την απάντηση σε όλες τους τις ερωτήσεις…


  • Κατέβασε τη νέα εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας και βυθίσου στον μαγικό κόσμο των φανταστικών ταξιδιών του Τεό και της Λεονί.
  • Μπες ακόμα πιο βαθιά στην ιστορία και μάθε περισσότερα με το εγκυκλοπαιδικό υλικό που ξεπετάγεται όταν σκανάρεις κάθε σελίδα.
  • Παίξε με τη μεγάπτερη φάλαινα και το πειρατικό κανόνι που ζωντανεύουν στην οθόνη του κινητού ή του τάμπλετ σου.
Αγοράστε το βιβλίο εδώ!



Σχόλια