ΕΝΑ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΝΩΑ

Γλυκόπικρο αντίο, του David Nicolls

«Θρίαμβος… η νοσταλγία είναι βαθιά και δυνατή, σχεδόν αλλοιώνει την αίσθηση του χρόνου». The Sunday Times

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το πέμπτο βιβλίο του επιτυχημένου συγγραφέα Ντέιβιντ Νίκολς, Γλυκόπικρο αντίο, σε μετάφραση της Αλεξάνδρας Κονταξάκη. Ο Νίκολς είναι γνωστός στην Ελλάδα για το βιβλίο του Μία ημέρα (Μίνωας 2011), το οποίο μεταφέρθηκε και στις κινηματογραφικές αίθουσες με μεγάλη επιτυχία, ενώ έτυχε εξαιρετικής υποδοχής και από το ελληνικό κοινό. Τα μυθιστορήματα του Νίκολς έχουν πουλήσει οχτώ εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και κυκλοφορούν σε σαράντα γλώσσες. Στο νέο του βιβλίο με φόντο το ανέβασμα του θεατρικού έργου Ρωμαίος και Ιουλιέτα από μια νεανική θεατρική ομάδα, ο συγγραφέας αποτυπώνει με ιδανικό τρόπο το κακοτράχαλο μονοπάτι της ενηλικίωσης και τα ιλιγγιώδη σκαμπανεβάσματα του πρώτου ερωτικού σκιρτήματος. Ένα εγκώμιο για την εκτυφλωτική έκρηξη της πρώτης αγάπης, την οποία μπορείς να αντικρίσεις στα ίσια μόνο αφότου έχει σβήσει η φωτιά.

Όταν ο Τσάρλι γνώρισε τη Φραν… Ο Τσάρλι είναι τριάντα οκτώ ετών και ετοιμάζεται να παντρευτεί όταν ένα μήνυμα για μια συνάντηση παλιών φίλων θα τον κάνει να νοσταλγήσει το καλοκαίρι του 1997… Τότε ο Τσάρλι ήταν από τα παιδιά που περνούσαν απαρατήρητα στο σχολείο. Στις εξετάσεις πάτωσε. Οι γονείς του χώρισαν κι εκείνος ανέλαβε τη φροντίδα του πατέρα του. Στη σκέψη και μόνο του μέλλοντος τον έπιανε πανικός. 

Ώσπου ξαφνικά μπήκε στη ζωή του η Φραν και ο Τσάρλι άρχισε να ελπίζει. Αλλά για να είναι με τη Φραν, ο Τσάρλι θα έπρεπε να μπει στον κύκλο της, μια θεατρική ομάδα που θα ανέβαζε το έργο Ρωμαίος και Ιουλιέτα. Μέσα από αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία θα γνωρίσει την αιώνια δύναμη της σαιξπηρικής γλώσσας και θα βιώσει το θαύμα της πρώτης αγάπης.

Διάβασε περισσότερα ή αγόρασε το βιβλίο εδώ!

Σχόλια