2 ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Η επανάσταση των ζώων, του Michaël Escoffier

Εσείς; Έχετε ξαναδεί πρόβατο τροχονόμο; Καρχαρία να δουλεύει στο χρηματιστήριο; Χταπόδι να καθαρίζει πάρκα; 

Ναι, ναι, καλά διαβάσατε, έχετε δει κάτι από όλα αυτά; Τέτοια πράγματα και άλλα πολλά συμβαίνουν στο βιβλίο Η επανάσταση των ζώων με το υπέροχο κείμενο του Michaël Escoffier, την εξαιρετική εικονογράφηση του Stéphane Sénégas και την προσεγμένη μετάφραση της Αργυρώς Πιπίνη. Τι έπαθαν όμως στα καλά καθούμενα τα ζώα και άρχισαν να παίρνουν τη θέση των ανθρώπων;

Τα αγαπημένα μας ζώα, από τους κροκόδειλους μέχρι τους γύπες και από τις αρκούδες μέχρι τα φίδια, δεν αντέξαν άλλο. Για πάρα πολλά χρόνια ταλαιπωρήθηκαν, κυνηγήθηκαν, φυλακίστηκαν, έγιναν εκτέθηκαν στο τσίρκο και αποτέλεσαν θέαμα στο ενυδρείο, πόσο να υπομείνουν πια τη συμπεριφορά των ανθρώπων; Έτσι, μαζεύτηκαν όλα μαζί και αποφάσισαν να αλλάξουν την τύχη τους, επαναστατώντας ενάντια στους ανθρώπους και τις πρακτικές τους. Εσείς τι λέτε, καλά δεν έκαναν;

Το "Η επανάσταση των ζώων" ίσως σας θυμίσει τη "Φάρμα των ζώων" του Όργουελ, κρύβει ανατροπές που θα διασκεδάσουν τους μικρούς μας φίλους αλλά και ενδιαφέροντες χαρακτήρες που απεικονίζονται μέσα από την πανέξυπνη εικονογράφηση. Πρόκειται για μια ιστορία που θα ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους γύρω από τα δικαιώματα των ζώων. Ένα βιβλίο με τα αξιαγάπητα ζώα σε όλο το μεγαλείο τους!

Διαβάστε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.


Το σπίτι μας κινδυνεύει, της Jeanette Winter

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ μας καλεί να σώσουμε τον πλανήτη

«Όταν άκουσα τις ομιλίες της, ένιωσα ότι η Γκρέτα μιλούσε για μένα. Και είμαι 80 ετών» λέει η Jeanette Winter για το νέο της βιβλίο Το σπίτι μας κινδυνεύει – Η Γκρέτα Τούνμπεργκ μάς καλεί να σώσουμε τον πλανήτη. Η βραβευμένη συγγραφέας και εικονογράφος των Η βιβλιοθηκάριος της Βασόρας και Μαλάλα/Ικμπάλ –βιβλία που αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους αναγνώστες– επιστρέφει με ένα νέο εικονογραφημένο βιβλίο εμπνευσμένο από τη μικρή Γκρέτα.

Η μικρή Γκρέτα νιώθει μόνη στο σχολείο. Είναι το αόρατο παιδί της τάξης. Ώσπου μια μέρα η δασκάλα της μιλάει για την κλιματική αλλαγή και η Γκρέτα αρχίζει να ψάχνει πληροφορίες σε βιβλία και ταινίες για την υπερθέρμανση του πλανήτη και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Γη, το σπίτι μας, κινδυνεύει. Έτσι αποφασίζει να διαμαρτυρηθεί και, αφού το συζητά με τους γονείς της, φτιάχνει ένα μικρό πανό και ξεκινά την προσωπική της απεργία για το κλίμα απέχοντας από το σχολείο. Σιγά σιγά, όλο και περισσότερα παιδιά, όλο και περισσότερα σχολεία από όλον τον κόσμο συντάσσονται στο πλευρό της και υποστηρίζουν τον αγώνα της. 

H απλότητα της ιστορίας της Jeanette Winter μοιάζει να ακολουθεί τον μεστό λόγο και τον τρόπο σκέψης της μικρής Γκρέτα, ενώ η ιδιαίτερη εικονογράφηση αναδεικνύει τον συναισθηματικό κόσμο της ηρωίδας αλλά και, ταυτόχρονα, την αθωότητα και την επαναστατικότητά της. Ένα κορίτσι-σύμβολο που μας αποδεικνύει με την προσπάθειά της ότι κανείς δεν είναι μικρός για να αλλάξει τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.


Σχόλια