ΤΡΕΙΣ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Μέρα / νύχτα: Ταξίδια στο σκριπτόριο και Άνθρωπος στο σκοτάδι, του Paul Auster

Στον τόμο Μέρα-Νύχτα, περιλαμβάνονται δύο μεταφυσικά μυθιστορήματα που αντικατοπτρίζουν το ένα το άλλο και προορίζονται να διαβαστούν μαζί. Δύο άντρες εγκλωβισμένοι σε δωμάτια: ο ένας άξαφνα ξυπνά σε μια ακατανόητη πραγματικότητα, ο άλλος λαχταρά να κοιμηθεί για να ξεφύγει από αυτή.

Περιλαμβάνονται οι τίτλοι "Ταξίδια στο σκριπτόριο" και "Άνθρωπος στο σκοτάδι" που μεταφράζεται για πρώτη φορά στα ελληνικά.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:

Ο Paul Auster έχει ένα τρομερό ταλέντο στη δημιουργία κόσμων φανταστικών όσο και πιστευτών… Τα μυθιστορήματά του είναι αδύνατον να τα αφήσεις από τα χέρια σου, μια αδιάψευστη μαρτυρία της αφηγηματικής του δεινότητας.
San Francisco Chronicles

Πονηρά παιγνιώδες και έξυπνα φιλοσοφικό… Ένας φόρος τιμής στη δύναμη της φαντασίας, τη λαβυρινθώδη φύση του νου, την υπερβατικότητα του μύθου.
Booklist

Η τρυφερότητα άρρηκτα δεμένη με τη βία, ένα λογοτεχνικό πείραμα χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας – ο Paul Auster ξεπέρασε τον εαυτό του.
The Village Voice

Διαβάστε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ!




Στην πρώτη γραμμή

Ένας Αμερικανός ανταποκριτής στον πόλεμο του 1897


Ένα πολεμικό μυθιστόρημα βασισμένο στον ελληνοτουρκικό πόλεμο με την υπογραφή ενός από τους σημαντικότερους ρεαλιστικούς συγγραφείς των ΗΠΑ.

O Στίβεν Κρέιν (1871-1900) βρέθηκε στην Ελλάδα ως πολεμικός ανταποκριτής και με βάση την εμπειρία του από την πρώτη γραμμή του μετώπου έγραψε αυτό το βιβλίο που θα μπορούσε να θεωρηθεί άτυπη συνέχεια του περίφημου έργου του με θέμα τον Αμερικανικό Εμφύλιο, του Κόκκινου σήματος του θάρρους.

Διαβάστε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ!




Τάισέ με της Μαριαλένας Σπυροπούλου

Τρεις μέρες είναι αρκετές για να γκρεμιστεί ο κόσμος μιας γυναίκας.

Η τριαντάχρονη Μαρίνα αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στον έρωτα, στην αφοσίωση και την ελευθερία των επιλογών της, ανάμεσα στις προσδοκίες των άλλων για εκείνη και στις προσδοκίες της ίδιας για τον εαυτό της. Παράλληλα µε την ιστορία της, στην Ελλάδα του 2010, μεταφερόμαστε και στον κόσμο που μέλλεται να ακολουθήσει δύο αιώνες μετά. Εκεί όπου οι γυναίκες πεινασμένες παίρνουν τα ηνία της εξουσίας, εξορίζοντας τους άνδρες.
Ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα, την αγάπη και τον τρόπο µε τον οποίο η μύχια πείνα γίνεται το σημείο καμπής στη ζωή ανδρών και γυναικών. Ένα πολύ σύγχρονο βιβλίο για τις γυναίκες του χτες, για τις γυναίκες του σήμερα και κυρίςω του αύριο.

Δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι είναι άλλη µία που θα τακτοποιηθεί μέσα από τον γάμο της, ότι θα είναι άλλη µία που θα κυνηγά τα παιδιά της στις παιδικές χαρές, μετά θα κυνηγά τον άνδρα της να µην την απατήσει και στο τέλος θα κυνηγά τα χρόνια της που θα έχουν βάλει φτερά στα πόδια. Δεν θέλει να είναι άλλη µία που θα κυνηγά τις ρυτίδες στο πρόσωπό της, θα τρέχει σε αισθητικούς και πλαστικούς χειρουργούς για να παραμείνει νέα. Δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι αυτό είναι η ζωή.

Οι γυναίκες ήταν το κατώτερο φύλο, το άνθος του κακού. Το μυστικό και ακατανόητο. Τα τελευταία χρόνια όλα συνέκλιναν στο τι τις εμπόδιζε. Ποιοι τις εμπόδιζαν. Ο εχθρός ήταν οι άνδρες. Κυρίως η μητρότητα. Αυτή η απαρχαιωμένη σκευωρία εναντίον των γυναικών, να τις κρατούν στα σπίτια, να τις φιμώνουν, να τις φορτώνουν µε όλα τα βάρη, να ελέγχουν το σώμα και τα συναισθήματά τους. Το γυναικείο φύλο θα συσπειρωνόταν, θα πήγαινε μπροστά. Για να προχωρήσει όμως έπρεπε να τηρηθεί ένας απαράβατος όρος. Να πάψει επιτέλους να διαιωνίζεται το είδος. Η μητρότητα να σβηστεί από τα λεξικά.

Διαβάστε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ!


Σχόλια