Book Review: ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ, της B.A.PARIS

(Της Γιώτας Βασιλείου)

Το σκοτεινό σύννεφο της αποκάλυψης κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους.

Έχοντας διαβάσει δύο από τα προηγούμενα βιβλία της συγγραφέα, είχα τη στρεβλή, όπως αποδείχτηκε τελικά, εντύπωση ότι θα διαβάσω ένα ψυχολογικό θρίλερ. Εν τούτοις, το νέο πόνημα της Β.Α.Paris δεν ήταν θρίλερ αλλά ένα κοινωνικό μυθιστόρημα. Ένα ψυχολογικό δράμα, το οποίο εστιάζει στην κοινή ζωή και τη σχέση ενός ζευγαριού.

Με πάνω από 30 χρόνια κοινής πορείας στη ζωή, οι ήρωες της ιστορίας μας, η Λίβια κι ο Άνταμ, προετοιμάζουν το πάρτι των γενεθλίων της Λίβια.  Η Λίβια έχοντας ως απωθημένο μια μεγάλη γιορτή, αναμένει πως και πως την ημέρα κι ο άντρας της ο Άνταμ, τη στηρίζει και την καταλαβαίνει. Επί της ουσίας, η ιστορία όλη έχει να κάνει με το πάρτι αυτό. 

Παρακολουθούμε τους κεντρικούς μας ήρωες, να κινούνται ανάμεσα στους καλεσμένους τους, να κερνάνε, να δέχονται ευχές και να γελάνε. Ωστόσο, πίσω από τα φαινομενικά χαρούμενα πρόσωπά τους και οι δυο κρύβουν ένα μεγάλο μυστικό, ο ένας από τον άλλο. Και το δίλημμα είναι θα εξακολουθήσουν να το κρατούν στα κατάβαθα της ψυχής τους ή αν θα καταστρέψουν την ημέρα με την αποκάλυψή του.

«Το δίλημμα» είναι μια δραματική ιστορία, με στοιχεία θρίλερ αν και δε θα το χαρακτήριζα ποτέ αμιγώς ψυχολογικό θρίλερ. Διαθέτει δε θεατρικότητα και βαθιά ανάλυση των χαρακτήρων. Θεωρώ ότι η συγγραφέας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με τα ψυχογραφήματα. Είναι μια ιστορία πολύ ρεαλιστική. Μιλάει για το γάμο, τη φιλία, το σεβασμό, την ειλικρίνεια και την πόλωση που μπορεί να επιφέρει στο ζεύγος ένα συνταρακτικό γεγονός. Και το πως, τα γερά «θεμέλια» μπορούν να κρατήσουν «όρθιο το οικοδόμημα».

Συμπάθησα πραγματικά τη Λίβια και τον Άνταμ. Θα μπορούσα να τους έχω φίλους μου. Και η ιστορία τους είναι πραγματικά συγκινητική και θα φέρει στα σίγουρα, δάκρυα στα μάτια του αναγνώστη! Αν σου αρέσουν αυτού του είδους οι ιστορίες αναζήτησέ το. Θα το ευχαριστηθείς!

Διάβασε περισσότερα ή αγόρασε το βιβλίο εδώ

Σχόλια