BOOK REVIEW: ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ, ΤΟΥ TIM WEAVER, ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL


(Της Γιώτας Βασιλείου)

Κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, δεκάδες, εκατοντάδες άνθρωποι στον κόσμο χάνονται, το σκάνε από το σπίτι τους ή απλώς… εξαφανίζονται. Κάποιοι μπορεί να θέλουν να ξεφύγουν από τη ζωή τους. Και κάποιοι άλλοι, ίσως να μην έχουν επιλογή. Πίσω από κάθε εξαφάνιση υπάρχει μια ιστορία. Αυτές τις ιστορίες, τις σκοτεινές, επικίνδυνες, που θα σας κόψουν την ανάσα, σάς καλούμε να ανακαλύψετε μέσα από τη νέα σειρά βιβλίων «Υποθέσεις Εξαφανισμένων Προσώπων».

Με αυτά τα λόγια υποδέχονται οι εκδόσεις BELL, τη νέα πολύ επιτυχημένη σειρά, του Tim Weaver, με θέμα υποθέσεις εξαφανισμένων προσώπων. Το «Κυνηγώντας τους Νεκρούς» είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς «Υποθέσεις Εξαφανισμένων Προσώπων», η οποία καθώς φαίνεται θα κάνει θραύση και στη χώρα μας!  Πρόκειται για μια λαμπρή δουλειά από πλευράς του συγγραφέα Tim Weaver και μια εξαιρετική μετάφραση από τον αγαπημένο μας Βαγγέλη Γιαννίση! Ότι και να πω είναι λίγο, γι’ αυτό θα προσπαθήσω να είμαι σύντομη και περιεκτική. Θα προσπαθήσω είπα. Μην το δέσετε και κόμπο! ;-)

Με λίγα λόγια για την υπόθεση, στο απολαυστικότατο ντεμπούτο του, ο Weaver μας συστήνει το David Raker, πρώην δημοσιογράφο και νυν ερευνητή εξαφανισμένων προσώπων, ο οποίος καλείται να βρει ένα νεαρό άντρα ο οποίος εξαφανίστηκε προ 6ετίας κι όλως παραδόξως εμφανίστηκε προσφάτως, σα θύμα αυτοκινητικού δυστυχήματος. Οι έρευνές του τον οδηγούν σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια, στα έγκατα μιας επικίνδυνης σέκτας, η οποία δεν θα διστάσει να φυλακίσει, βασανίσει ή ακόμα και σκοτώσει, προκειμένου να κρατήσει κρυφά τα ζοφερά μυστικά της. 

Πρόκειται για μια ιστορία με γρήγορη πλοκή, καταιγιστική δράση, ανατροπές που διαδέχονται η μια την άλλη και αποκαλύψεις που συγκλονίζουν. Με κεφάλαια σφηνάκια, βοηθά τον αναγνώστη να πάει ακόμα παρακάτω κι έτσι ένας όγκος 364 σελίδων τελειώνει σε ώρες. Προσωπικά το ξεκίνησα το βράδυ της μιας μέρας και το ολοκλήρωσα το απόγευμα της επόμενης! 
Αρχικά, το «Κυνηγώντας τους νεκρούς» δεν φαίνεται να ειναι μια πρωτότυπη ή ιδιαίτερη ιστορία. Ωστόσο έχει τόσο καλογραμμένη και γεμάτη δομή κι ένα τόσο ανατρεπτικό τέλος, που αυτό και μόνο την κατατάσσει χωρίς αμφιβολία, στα παγκόσμια best sellers! Ο κεντρικός ήρωας είναι πολύ συμπαθητικός και γλυκός και πείθει τον αναγνώστη. Δεν θα κρύψω ότι μερικές φορές ήθελα να τον σφαλιαρίσω και να του πω: «Ε που πας, δε βλέπεις ότι πρόκειται για παγίδα;». Τόσο ζωντανή είναι η γραφή του Weaver. Οι περιφερειακοί δευτερεύοντες ήρωες, ήταν επίσης μεστοί κι αληθοφανείς και μόνο οι σούπερ κακοί της υπόθεσης μου φάνηκαν λίγο υπερβολικοί. Αλλά στην τελική, αυτό προκύπτει τώρα που γράφω την άποψή μου. Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης δε με απασχόλησε καν αυτό. 

Εν κατακλείδι, το «Κυνηγώντας τους νεκρούς» έχει ευφάνταστη πλοκή, κινηματογραφικές σκηνές δράσης, σοκαριστικά κι αιματοβαμμένα εγκλήματα κι ένα τέλος που καθηλώνει. Προσωπικά όταν έφτασα στο συγκεκριμένο σημείο, έμεινα για κάποια λεπτά «κοκαλωμένη», να προσπαθώ να συνειδητοποιήσω «τι ακριβώς έγινε μόλις τώρα»!
Ανυπομονώ τρελά για τη συνέχειά του, η οποία ελπίζω να μην αργήσει!

Καλές αναγνώσεις!

Αγοράστε ή διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.




Σχόλια