BOOK REVIEW: ΚΙΧ, ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΥ ΚΙΝΑΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΩΡΑΙΤΗ



(Της Γιώτας Βασιλείου)

Αν κι έχει περάσει καιρός από τότε που το διάβασα, άδραξα την ευκαιρία της έκδοσης του δεύτερου βιβλίου του Σταυριανού Κιναλόπουλου "Παλέρμο, έπεσε η νύχτα", το οποίο περιμένει υπομονετικά τη σειρά του κι είπα να σας μιλήσω λίγο για το προηγούμενο του μυθιστόρημα, το "ΚΙΧ" (με σήμα την Ψιψίνα)!

Το Κιχ δεν έχει καμία μα καμία σχέση με ότι έχετε διαβάσει μέχρις ώρας. Είναι εντελώς διαφορετικό. Δεν ξέρω σε ποια κατηγορία να το κατατάξω. Δεν είναι αμιγές αστυνομικό, δεν είναι θεατρικό, δεν είναι νουβέλα... Ας το χαρακτηρίσω, έτσι για την ιστορία μόνο, θεατρικό αστυνομικό μυθιστόρημα. 

Γενικά, όλα αυτά που θα ήθελα να γράψω για το Κιχ, τα έχει γράψει ήδη ο Κ. Γεωργουσόπουλος, στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, οπότε δεν θα τα επαναλάβω. Θα συμπληρώσω μόνο ότι, οι χαρακτήρες του είναι καλοδουλεμένοι και συμπαγείς και πείθουν τον αναγνώστη. Η ιστορία είναι ευφυέστατη, διαθέτει μια ιδιαίτερη πλαστικότητα και ξετυλίγεται με πολύ ευρηματικό τρόπο. Οι θεατρικοί διάλογοι που πολύ εύστοχα χρησιμοποιεί ο συγγραφέας, δίνουν ενδιαφέρον και εξάπτουν την φαντασία του αναγνώστη. Συν το γεγονός ότι πρωταγωνίστρια στο όλο πόνημα είναι μια... γάτα (!!!), ε αυτό κι αν εξάπτει την φαντασία μας! 

Προτείνω λοιπόν, εάν δεν έχετε διαβάσει το πρώτο βιβλίου του Σταυριανού Κιναλόπουλου, να το κάνετε πάραυτα και μην βγάλετε ΚΙΧ!!!

Καλές αναγνώσεις!

Διαβάστε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ!

Σχόλια