ΟΙ ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Παρασκευή και 27 Μαρτίου σήμερα κι έχουμε να παρουσιάσουμε πολλές κι ενδιαφέρουσες νέες κυκλοφορίες!

Πάμε να τις δούμε αναλυτικά ανά εκδοτικό οίκο:

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 

Ο ΤΟΠΟΣ, της Annie Ernaux

Ένα συγκλονιστικό αυτοβιογραφικό αφήγημα που πάλλεται από συναίσθημα και αναμνήσεις για τη διαφορετική μοίρα που ορίζει τη ζωή του καθενός μας.

Η Annie Ernaux, μία από τις σημαντικότερες σύγχρονες συγγραφείς της Γαλλίας, σ’ αυτό το εμβληματικό αυτοβιογραφικό αφήγημα γράφει με βάση την προσωπική της εμπειρία για όλα όσα συνδέουν αλλά και απομακρύνουν τους πατεράδες από τις κόρες αναλύοντας τι σημαίνει να χάνεις έναν γονιό, τα παιχνίδια που παίζει η μνήμη, τη σταδιακή αποξένωση ανάμεσα σε άτομα διαφορετικών γενιών και κοινωνικών τάξεων. 

Ένα βιβλίο πάνω στο ορυκτό βίωμα. Πώς οι σπουδές αλλάζουν τον άνθρωπο. Πώς ανοίγει κάτω απ’ τα πόδια σου γκρεμός, που σε ξεκόβει από την παλιά ζωή. Πώς ο γονιός πεθαίνει, γίνεται ανάμνηση. Δεν λες τα λόγια που πρέπει την ώρα που πρέπει, γιατί δεν ξέρεις πώς να τα πεις. Και εκ των υστέρων, τα γράφεις. Ο πόνος αγκαλιά με τη χαρά. Η βαθιά περηφάνια του πατέρα. Η κόρη του ανήκει πια «στον κόσμο που τον είχε καταφρονήσει».

Το βιβλίο αυτό μιλάει για τους ανθρώπους που μας γέννησαν. Για τη μέγγενη του περιβάλλοντος, το τι σημαίνει να είσαι πατέρας, αλλά και να είσαι η κόρη αυτού του πατέρα.

Από το προλογικό σημείωμα της Σοφίας Νικολαΐδου

Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.



ΟΙ ΕΠΤΑ ΘΑΝΑΤΟΙ ΤΗΣ ΈΒΕΛΙΝ ΧΑΡΝΤΚΑΣΤΛ, του Stuart Turton

Είσαι καλεσμένος σε πάρτι όπου ένας φόνος πρόκειται να συντελεστεί. Κι είσαι εσύ αυτός που πρέπει να βρει τον δολοφόνο.
Ένα ευφυές αστυνομικό μυστήριο που θα σας κάνει συμμέτοχους σε μια σύνθετη σπαζοκεφαλιά.

Στον αποψινό χορό κάποιος θα δολοφονηθεί. Δεν θα μοιάζει με φόνο και γι’ αυτό ο ένοχος θα μείνει ατιμώρητος. Αποκαταστήστε αυτή την αδικία και θα σας δείξω πώς να φύγετε.

Έτσι ξεκινά το δυνατό ντεμπούτο του Βρετανού Stuart Turton, ένα κλασικό βιβλίο μυστηρίου στα πρότυπα της Αγκάθα Κρίστι ξαναειπωμένο με τον τρόπο της γενιάς του Netflix. Από τον Ηρακλή Πουαρό ως το Inception και από τη Μέρα της Μαρμότας στο Black Mirror, ο Stuart Turton συλλέγει πολλές από τις γνωστές φόρμες του είδους και τις επεξεργάζεται δημιουργώντας κάτι εντελώς φρέσκο και αξέχαστο. Ένα ευφυές, αληθινά πρωτότυπο αστυνομικό που κέρδισε το Βραβείο Costa Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα και κυκλοφορεί ή αναμένεται να κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 20 χώρες.

Προοριζόταν για γιορτή, καταλήγει τραγωδία. Ενώ στον ουρανό σκάνε πυροτεχνήματα, η Έβελιν Χαρντκάστλ σκοτώνεται. Δεν θα πεθάνει, όμως, μόνο μία φορά. Ώσπου να καταφέρει να εξιχνιάσει τον φόνο της ο Έιντεν –ένας από τους προσκεκλημένους στο πάρτι στο Μπλάκχιθ– η μέρα θα επαναλαμβάνεται, ξανά και ξανά. Και κάθε φορά, θα τελειώνει με τον ίδιο μοιραίο πυροβολισμό. Ο μόνος τρόπος να σπάσει ο κύκλος είναι ο εντοπισμός του δολοφόνου.

Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.



~|~|~|~|~|~|~|~|~|~|~


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕ ΘΑ ΣΚΟΛΑΣΕΙ ΑΠΟΨΕ, της Πίτσας Σωτηράκου


Η ζωή και οι εμπειρίες ενός νεαρού ζευγαριού και των παιδιών τους, που φεύγουν από την Τρίπολη για να εγκατασταθούν σ’ έναν «πρότυπο» οικισμό μεταλλείων. Στη νουβέλα αυτή η Πίτσα Σωτηράκου φωτίζει μια σύγχρονη νεοελληνική τραγωδία. 

Αντλεί το υλικό της από πραγματικά γεγονότα και
καταστάσεις, έτσι όπως τα έζησε η ίδια σα γιατρός στη Λάρυμνα ή της αφηγήθηκαν γυναίκες της περιοχής. Το έργο κορυφώνεται με τη μεγάλη απεργία της ΛΑΡΚΟ το 1977 και τον αντίκτυπό της πάνω στο ζευγάρι. Αποκτά όμως ευρύτερο ενδιαφέρον και διαστάσεις, καθώς αντανακλά τις ταξικές αντιθέσεις και συγκρούσεις στην ελληνική κοινωνία.

Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.

Σχόλια