Βιβλιοπρόταση: ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΤΙΡΚΟΥΑΖ, της ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΜΟΣΧΟΥ, από ΕΚΔΟΣΕΙΣ BELL


(Της Γιώτας Βασιλείου)

Έχοντας διαβάσει και τα δυο προηγούμενα βιβλία («Λέμον Πάι» και «Σταχτόνερο»), μπορώ να πω με σιγουριά ότι η πένα της κυρίας Μόσχου έχει εξελιχθεί σε κάτι πολύ ιδιαίτερο και διαφορετικό για τα ελληνικά δεδομένα. Το έμφυτο χιούμορ και καλλιτεχνικότητά της είναι διάχυτα στις σελίδες των βιβλίων της, ιδίως του τελευταίου της που φέρει τον τίτλο “Οι κυρίες με τα τιρκουάζ».

Οι Κυρίες είναι μια αστυνομική ιστορία αλλά όχι όπως τη φαντάζεται κάποιος. Είναι ένα βιβλίο, κατά κύριο λόγο, διασκεδαστικό. Ένα βιβλίο το οποίο γράφτηκε για να κάνει τον αναγνώστη του να περάσει καλά μαζί του.  Η σφιχτοδεμένη του πλοκή εγγυάται ότι δε θα καταλάβεις τι πραγματικά συνέβη, μέχρι να αποφασίσει η ίδια η ιστορία να στο αποκαλύψει.

Οι βασικοί άξονες της ιστορίας, που γύρω του πλέκεται η ιστορία είναι πέντε: 1) Τρεις παράξενες γυναίκες, φαινομενικά ασύμβατες μεταξύ τους, 2) λεφτά να φαν’ κι οι κότες, 3) μυστικά και ψέματα που έρχονται απ’ το παρελθόν, 4) ένα μυστηριώδες έγκλημα και 5) ένας εναλλακτικός ντετέκτιβ, τόσο ψυχαναγκαστικός που χάνει ακόμα και τον ύπνο του, προκειμένου να μην αφήσει καμιά εκκρεμότητα. Ρίξτε όλα αυτά στο "τσουκάλι", πασπαλίστε και με αρκετές δόσεις χιούμορ και βγάλτε συμπέρασμα! ;)

«Οι κυρίες με τα τιρκουάζ» της Κωνσταντίνας Μόσχου προτείνονται σε:

📍 Όποιον έχει κουραστεί να διαβάζει για ειδεχθείς και αιματοβαμμένους φόνους και θέλει να κάνει ένα διάλειμμα με κάτι χαριτωμένο και ανάλαφρο

📍 Όποιον αρέσκεται σε νουάρ καταστάσεις… τύπου παλαιάς ελληνικής ταινίας με τον Κώστα Χατζηχρήστο (Αν δε σας θυμίσει τον Ηλία του 16ου να μου σφυρίσετε κλέφτικα!)

📍 Όποιον αγαπά το χιούμορ σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του κι αναζητά στιγμές γεμάτες ξεγνοιασιά

📍 Όποιον κυνηγάει τις ανατροπές και τη γρήγορη πλοκή

📍 Όποιον κάνει κέφι το Δον Ζουάν ντετέκτιβ, επίσης γνωστό με το όνομα Στάθης Παντελιάς

📍 Όποιον αγαπά τη μαστίχα Χίου και το τιρκουάζ της θάλασσας

Οι λησταρχίνες/καουμπόισσες που δε μελαγχολούν, εγγυώνται για την καλοπέρασή σας!

Δείτε περισσότερα ή αγοράστε το βιβλίο εδώ.            


Σχόλια