Παρουσίαση Βιβλίου: FRIDA, των Benjamin Lacombe και Sebastien Perez

Σήμερα αντί οτιδήποτε άλλο, θα ήθελα να σας δείξω την ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ έκδοση ενός βιβλίου, το οποίο αγόρασα πριν λίγους μήνες, από το εξωτερικό. Πρόκειται για τη βιογραφία της λατρεμένης μου Frida Kalho, σε μια εκπληκτική εικονογράφηση του Benjamin Lacombe και με τα ποιητικά κείμενα του Sebastien Perez αλλά και αποσπάσματα από τα προσωπικά ημερολόγια της Φρίντα.


Δυστυχώς οι φωτογραφίες δεν αποτυπώνουν την ομορφιά αυτού του βιβλίου, με το υφασμάτινο εξώφυλλο, πιστέψτε με όμως όταν σας λέω ότι, πρόκειται για ένα εντελώς ασυνήθιστο και πρωτοποριακό έργο, το οποίο, εκτός της καλλιτεχνικής του αξίας, έχει και απύθμενο συναισθηματικό βάθος. Μέσα από τις διάτρητες σελίδες του, ο αναγνώστης κάνει ένα ταξίδι μέσα στις πτυχές της ζωής, της ψυχής και της τέχνης, της τεράστιας αυτής προσωπικότητας. 



Μαθαίνουμε για τους προβληματισμούς της, προβληματισμούς τους οποίους, μέσω της δημιουργικής διαδικασίας τους μετέτρεψε σε "καύσιμη ύλη" κι από κει σε τέχνη. Θέματα όπως η αγάπη, η ζωή, ο θάνατος και η μητρότητα την απασχολούσαν όλη της τη ζωή και αυτά είναι που βλέπουμε να αποτυπώνονται τόσο εύγλωττα μέσα από τα συμβολικά και σουρεαλιστικά της έργα.


Νομίζω ότι δεν έχω δει κάτι ποιο όμορφο στη ζωή μου και ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.




Δείτε έργα της Φρίντα Κάλο εδώ, ενώ εδώ μπορείτε να κάνετε μια online περιήγηση στο μπλε σπίτι της (La casa azul).




Σχόλια