Book review: ΚΕΧΡΙBARΙ, του ΔΩΡΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ, από εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ


(Της Γιώτας Βασιλείου)

Τον γνώρισα με «Το μάτι του ταύρου», τον συμπάθησα με το “Memento mori”, τον αγάπησα με το «ΚεχριBARι». Ο Δώρος Αντωνιάδης είναι ένας συγγραφέας που να με εκπλήσσει ευχάριστα σε κάθε του έργο. Το νέο του πόνημα με τον ευφάνταστο τίτλο «ΚεχριBARι» και το εύγλωττο εξώφυλλο, ξεφεύγει εντελώς από τα δυο του προηγούμενα. Εδώ σε κάθε σελίδα ανατρέπονται τα δεδομένα και το σκηνικό αλλάζει διαρκώς, σαν σε μια καλοσκηνοθετημένη παράσταση, ενώ οι πρωταγωνιστές αναλαμβάνουν ρόλους που ξαφνιάζουν!

Ένας άντρας με μυστηριώδες παρελθόν που πενθεί, ένας μεσήλικας μουσικός με πολλά μυστικά και μια μοιραία γυναίκα ανάμεσά τους. Που μπορεί να οδηγήσει αυτό το σκοτεινό τρίγωνο; Ποιος θα βγει νικητής και ποιος χαμένος; Ποιος είναι αθώος και ποιος ένοχος; Ερωτήματα που βασανίζουν από την πρώτη σχεδόν σελίδα, γιατί νιώθεις κανείς ότι κάτι υποβόσκει εδώ… κάτι περπατάει κάτω από την επιφάνεια… κάτι που αν σε πιάσει στις δαγκάνες του, το τσίμπημα θα είναι θανατηφόρο… 

"Είναι απλό: είτε θα πεθάνω, είτε θα ξαναγεννηθώ..."

Το βιβλίο ήταν μια από τις τελευταίες αγορές που έκανα για το 2021 και αυτό που κέρδισα διαβάζοντάς το είναι ώρες ευχαρίστησης κι απόλαυσης, με ένα νουάρ μυθιστόρημα που ξεφεύγει από την πεπατημένη. Με μεστή ιστορία και πλοκή σφιχτά δεμένη, με ενδιαφέροντες και ρεαλιστικούς χαρακτήρες, ανατρεπτικό, σκηνές που θυμίζουν ταινία του Ταραντίνο και με ένα άκρως ενδιαφέρον φινάλε, το «ΚεχριBARΙ» δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τα ευρωπαϊκά νουάρ. Φυσικά και προτείνεται!

Καλές αναγνώσεις!

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.  

Σχόλια