Book Review: ΤΥΦΛΟ ΣΗΜΕΙΟ, του M.W.Craven, από εκδόσεις BELL


(Της Γιώτας Βασιλείου)

Απλά φανταστικό! 

Ακόμη ένα βιβλίο του M. W. Craven που διαβάστηκε μονορούφι και πραγματικά δε θα μπορούσε να γίνει καλύτερο. Με το «Τυφλό σημείο» ο συγγραφέας έρχεται για να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά τη μοναδική ικανότητα που έχει στο να στήνει εξαιρετικές και πρωτότυπες πλοκές. 

Το αγαπημένο ζευγάρι Πόου και Τίλι βρίσκονται για μια ακόμη φορά μπλεγμένοι σε μια βραδυφλεγή έρευνα δολοφονίας, που αν και εκ πρώτης δείχνει κάτι απλό, στην πραγματικότητα είναι μια από τις πιο δύσκολες υποθέσεις που έχουν έρθει ποτέ αντιμέτωποι. Κι εκεί που ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι έχει ξεμπλεχτεί το κουβάρι κι έχει ΔΩΘΕΙ ΛΥΣΗ στο μυστήριο, ΤΣΟΥΠ, μας την κάνει γυριστή ο κύριος Craven και φέρνει τα πάνω κάτω! Πραγματικά ένα βιβλίο που μου θύμισε γιατί αγαπώ τη σύγχρονη αστυνομική λογοτεχνία.

Δε θέλω να πω περισσότερα, άλλωστε έχουμε ασχοληθεί αρκετά και στο παρελθόν με τον συγκεκριμένο συγγραφέα και ομολογουμένως θα μας απασχολήσει αρκετά και στο μέλλον. Ωστόσο, έχω μια παρατήρηση μόνο. Βασικά προσωπική προτίμηση είναι, όχι παρατήρηση. Θα ήθελα να στα επόμενα να δούμε την Τίλι λίγο πιο ενεργά εμπλεκόμενη στην ιστορία. Καταλαβαίνω πως ο πρώτος πρωταγωνιστής είναι ο Πόε αλλά εφόσον επιλέχθηκε η Τίλι ως δευτεραγωνίστρια και πρώτος υποστηρικτικός χαρακτήρας, πιστεύω ότι πρέπει να της δοθεί περισσότερο έδαφος. 

Όσοι πιστοί του διδύμου, μην αργείτε. Διαβάστε το! Χθες!!

Μπορείτε να δείτε περισσότερα ή να αγοράσετε το βιβλίο εδώ.



Σχόλια