Book Review: Η ΦΙΝΛΕΙ ΝΤΟΝΟΒΑΝ ΕΡΩΤΕΥΕΤΑΙ, της ELLE COSIMANO, από εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ

(Της Γιώτας Βασιλείου)

Το έχω πει αρκετές φορές και στο τέλος θα με βαρεθείτε, το ξέρω, αλλά ειλικρινά τη λατρεύω αυτή τη σειρά. Είναι τόσο διασκεδαστική και με κάνει και ξεχνώ τα προβλήματα της καθημερινότητας και της δουλειάς. Κάθε φορά που ανοίγω το βιβλίο να διαβάσω λίγες από τις σελίδες του, ξέρω ότι κάθε σκοτούρα θα μείνει εκτός. Είναι τα δικά μου feel good βιβλία! Εντάξει, σίγουρα θα μπορούσα να ζήσω με λιγότερες αγάπες κι έρωτες, αλλά οκ, έχουν κι αυτά το γούστο τους, όταν εμπλέκεται η Φίνλεϊ Ντόνοβαν.

Τις προάλλες με ρώτησε μια φίλη για τη σειρά και σκέφτομαι ότι καλό θα ήταν να γράψω και εδώ, αυτά που είπα και σε εκείνη.  

Καταρχάς, και αυτό πιστεύω πως είναι το βασικότερο από όλα, όποιος αποφασίσει να διαβάσει τις περιπέτειες της Φίνλεϊ πρέπει να κατανοήσει ότι δε μιλάμε για βιβλία τα οποία μένουν στα στενά περιθώρια του ρεαλισμού. Όπως προείπα πρόκειται για μια κωμική, στα όρια της παρωδίας σειρά, με την οποία θα διασκεδάσεις, θα γελάσεις και θα περάσεις καλά αρκεί να μην την πάρεις πολύ στα σοβαρά κι αρχίσεις να διυλίζεις τον κώνωπα. Δεν αγοράζεις Ρολς Ρόις για να πας για σαφάρι ε; Να θυμάσαι ότι η υπερανάλυση καταστρέφει την απόλαυση.  

Κάτι επίσης πολύ σημαντικό να γνωρίζεις, είναι ότι πρόκειται για σειρά βιβλίων, όπου η κάθε ιστορία είναι αλληλένδετη με την προηγούμενη. Πράγμα που σημαίνει ότι κάθε βιβλίο ΔΕΝ είναι stand alone και αν δεν έχεις διαβάσει κάποιο από τα προηγούμενα δεν θα έχεις καλή αίσθηση για το ποιοι είναι οι χαρακτήρες και το «τι καπνό φουμάρουν». Επιπλέον, παρόλο που υπάρχει το πλαίσιο της συγκεκριμένης ιστορίας, απουσιάζει το γενικότερο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται απορίες και κενά. Άρα λοιπόν πάρ’τα από την αρχή, για να μη χάσεις τη συνέχεια: #1 Η Φίνλεϊ Ντόνοβαν σαρώνει, #2 Η Φίνλεϊ Ντόνοβαν ξαναχτυπά και #3 Η Φίνλεϊ Ντόνοβαν ερωτεύεται. Έπεται η συνέχεια, που ελπίζω να μην αργήσει.

Η ζωή είναι γεμάτη άσχημες και δύσκολες στιγμές. Η Φίνλεϊ Ντόνοβαν είναι εδώ για να τις ομορφύνει!

Καλή  απόλαυση!

Διάβασε περισσότερα ή αγόρασε το βιβλίο εδώ.

 

 

Σχόλια